LISTA

Skribent

Anna Thunman Sköld

13 oktober 2014 | 17:00

MovieZine listar de 3 hetaste film-till-TV-projekten

De tar aldrig slut, nyheterna om att den och den filmen nu även ska bli TV-serie. MovieZine listar de 3 hetaste kandidaterna.
Vad som däremot verkar slut är uppenbarligen TV-bolagens fantasi. 

Senast i dag kom besked om att både "Resident Evil" och "The Mortal Instruments: Stad av skuggor" kan komma att få varsin TV-serie, enligt Digital Spy

De två är de senaste i en lång rad av blivande film-till-tv-projekt som utannonserats. 

Här är de tre MovieZine tycker är hetast just nu (utifrån kriteriet att de faktiskt blir av). Och ja, det råkade bli tre sci-fi-adaptioner.

"WESTWORLD"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Baserad på:
Science fiction-thrillern "Westworld", från 1973, med Yul Brunner. Skriven och regisserad av Michael Crichton.

Handlar om: Brunner spelade en android revolverman i en västernuppbyggd värld, som var en del av ett sorts nöjesfält. Tänk "Jurassic Park" (också Crichton) minus dinosaurier, så får du hur själva "världen" var uppbyggd.  I TV-serien kommer Anthony Hopkins spela uppfinnaren till just en sån nöjespark, som bebos av människoliknande robotar. James Marsden, Evan Rachel Wood, Ed Harris, Thandie Newton och Miranda Otto ingår alla i casten.  

Kommer visas var: HBO, 2015.

Övrigt: Jonathan Nolan har skrivit piloten som filmas just nu, J. J. Abrams är med och producerar. Insiders räknar iskallt med, på grund av Hopkins och alla andra kända namn som är inblandade, att den kommer gå direkt till serie. 


"12 MONKEYS"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Baserad på:
Science-fiction-thrillern "De tolv apornas armé" från 1995 med Bruce Willis och Brad Pitt.  Regisserad av Terry Gilliam.

Handlar om: Bruce Willis spelar fånge som skickas tillbaka i tiden för att samla information om ett virus som kommer i stort sett utrota mänskligheten. Det är samma ramhandling i TV-serien, där huvudrollen görs av Aaron Stanford. Men TV-versionen kommer satsa på fler tidsresor, även till andra epoker. Läs mer om vad som skilja dem åt HÄR!

Kommer visas var: Syfy, med start 16 januari 2015.

Övrigt: Här är första trailern:


"MINORITY REPORT"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Baserad på: Science-fiction-thrillern "Minority Report" från 2002 med Tom Cruise i huvudrollen. Steven Spielberg regisserade, efter novell av Philip K. Dick. 

Handlar om: I framtiden kan polisen med hjälp avancerad apparatur och tre synska personer förutsäga mord som ska begås. Chefen för PreCrime, John Anderton (Cruise), jagar dessa pre-brottslingar och tycker systemet fungerar perfekt - till den dag han själv blir utpekad. Än så länge har inte så mycket handling till TV-serien läckt ut men troligen kommer den handla om själva PreCrime-teamet och deras fall. 

Kommer visas var: Inte klart, men troligen får Fox första tjing.

Övrigt: Spielberg är producent även till TV-serien och ett stort namn förväntas till huvudrollen.  

Vilka fler har vi då att "se fram emot"? (Räkna kallt med att för varje "Fargo" lär det gå minst 10 "Fira med Ferris".) 

"Illusionisten"
"Monster till svärmor"
"Constantine"
"Det regnar köttbullar" (animerad)
"Dredd" (webbserie)
"Big"
"Guardians of the Galaxy" (animerad)
"Scream"
"Shooter"
"Evil Dead"
"Djävulens advokat"
"Uncle Buck" (igen)
"I nattens hetta" (igen)
"Rush Hour"
"Satungen"
"Snilleskolan"
"X-Men"
"Underworld"
"School of Rock"
"Lost in Space" (igen)
"Supergirl"

Observera också att inte alla kommer bli av. Många är fortfarande i utvecklingsstadiet. Och en del, stoppas redan i lindan. Som Cameron Crowes "Snacka går ju" från 1989 med John Cusack och Ione Skye. NBC trumpetade nyligen ut att de tänkt göra halvtimmeskomedi baserat på den. Men efter att Crowe twittrat om sitt missnöje och att vare sig han eller skådespelarna ville ha något att göra med en dylik serie, beslöt sig NBC för att skrinlägga planerna. 

Fattas någon? Fyll gärna på i kommentarerna såna som som missats!

| 13 oktober 2014 17:00 |