Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

16 juli 2014 | 19:00

Så kommer TV-serien "12 Monkeys" skilja sig från filmen

I januari kommer Syfys TV-version av den kultförklarade Terry Gilliam-filmen "De 12 apornas armé". *Nu uppdaterad med färsk trailer!*
På TV-kritikernas (TCA) pressturné den här veckan avslöjade "12 Monkeys"-producenterna för IGN och de andra närvarande medierna hur de angripit Terry Gilliams postapokalyptiska historia. 

Själva ramhandlingen är densamma, en man vid namn Cole (spelad här av "Nikitas" Aaron Stanford, i filmen från 1995 av Bruce Willis) reser tillbaka från framtiden för att försöka förhindra att en pestvirussmitta utbryter (som sedan förintar större delen av världens befolkning). 

Flera rollfigurer i "12 Monkeys" delar namn med de i filmen, men serien tar ett vidare grepp och kan av naturliga skäl (mer tid) gå fler vägar rent handlingsmässigt. I filmen var tidsreseaspekten lite tvetydig, om Cole verkligen var från framtiden, men i TV-serien står det helt klart från ruta ett att Cole är en tidsresenär. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 Brad Pitt och Bruce Willis ur filmen.

- Vi tror att tiden är mogen för tidsresor. Folk har lärt sig vad det är via filmer som "Tillbaka till framtiden" och TV-serier som "Lost". Vi har verkligen omfamnat hela begreppet och sparar inte på krutet när det kommer till dem, sade exekutive producenten/manusförfattaren Terry Matalas på pressträffen.

- Men vi kommer färdas till många olika epoker. Jag vill inte spoila något, men vi kommer definitivt åka till ställen som bara en serie om tidsresor kan ta dig, fortsatte Matalas.

Exakt hur tidsresorna sker är inte helt färdigspecificerat. 

- Alltså, ni skulle bara veta hur många timmar som gått åt till att diskutera tidsresor i manusrummet, ni skulle inte tro det, sade exekutiva producenten och showrunnern Natalie Chaidez 

- Något vi alltid älskat med filmen var det faktumet att de inte var särskilt bra på tidsresandet och det kommer vi ta fasta på i serien också. Det är precis som Apollo-rymdprogrammet. Det är farligt. Det är otestat. De vet inte exakt vad de sysslar med. Men om man ska rädda världen får man ta den tidsmaskin som står till buds, inte den man önskar sig, sade Matalas.

"12 Monkeys" har premiär i januari i Syfy. 

UPPDATERAT 17 juli 08.15: Nu har den första trailern kommit!

Bra eller dålig idé att göra serie av "De 12 apornas armé"? Vad tycker ni om trailern? Kommentera nedan!
| 16 juli 2014 19:00 |