Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 mars 2013 | 14:01

"Mördaren" inte ensam på biotoppen

Tuva Novotny, Ola Rapace och Linus Wahlgrens deckare knep tredjeplatsen i helgen.

Svenska kriminalare går hem i stugorna, och många var nyfikna på det nya bidraget i genren baserat på Maria Langs böcker. 50-talsdeckarna i "Mördaren ljuger inte ensam" lockade 10.615 svenskar i helgen, tillräckligt med publik för att ta sig in på biotoppens 3:e plats. Fortsättningen kommer i fem filmer direkt på DVD i höst.

Den starka tsunami-skildringen "The Impossible" tog sig med nöd och näppe in på topp 10-listan, och "Den gröna cykeln" från Saudiarabien trampar in på plats 16.

De mest sedda svenska biofilmerna just nu är fortfarande "Du gör mig galen!" som totalt har setts av 80 105 personer och inte att förglömma Disneyfilmen "Röjar-Ralf".

Se hela biotoppen här »

Sam Raimis "Oz" gör verkligen skäl för sitt namn: The Great and Powerful. Fantasyfilmen som berättar historien innan "Trollkarlen från Oz" är ny etta i USA, med 80 miljoner dollar i kassan. Årets hittills största biopremiär.

Intresset var däremot svalt för Niels Arden Oplevs hämndthriller "Dead Man Down". En fjärdeplats visserligen men 5 miljoner i intäkter är en besvikelse. Med Colin Farrell och framför allt Noomi Rapace i rollistan lär den dock gå ganska bra här i Sverige.

| 11 mars 2013 14:01 |