Film

Skribent

Andreas Samuelson

28 mars 2024 | 20:00

Mördardockan Chucky gör comeback på film - ny uppföljare planeras

Efter tre säsonger i sin egen TV-serie återvänder ”Den onda dockan” till filmens värld när skaparen Don Mancini planerar en ny uppföljare.
Den som trodde att mördardockan Chucky började närma sig pension kunde inte ha mer fel. Skräckikonen som debuterade redan i 1988 års ”Den onda dockan” har spridit terror i totalt åtta filmer (inklusive 2019 års remake) och tre säsonger av TV-serien ”Chucky”.
 
Nu berättar Chuckys skapare Don Mancini att det kommer en ny film. I en intervju med DJ Suss One berättade han att filmen inte kommer vara en reboot:
 
- Jag vill fortsätta göra nya filmer och jag är faktiskt i ett tidigt skede av att börja utveckla en nu, som är designad att fungera tillsammans med TV-serien. Du vet, det pågående försöket att försöka erövra universum med Chucky.
 
Serien var i sig en fortsättning på filmerna och i synnerhet den senaste och sjunde, ”Cult of Chucky” (2017). Mancini var en av originalfilmens manusförfattare och har skrivit samtliga filmer, regisserat de tre senaste (remaken borträknad) och ligger även bakom ”Chucky”.
 
Mancini har tidigare skämtat om att eventuellt skicka ut dockan i rymden men oavsett så litar vi på att det blir humor och blod i Chucky-tradition. Och självklart att Brad Dourif fortsätter göra rösten. Medan så vi väntar vi otåligt på de avslutande avsnitten i tredje säsongen som tog Chucky till Vita huset.
 
Se hela intervjun med Mancini här:
 
 
Vad vill du se i en ny Chucky-film?
| 28 mars 2024 20:00 |