Film

Skribent

Andreas Samuelson

6 februari 2024 | 18:00

Snart kan mördardockan Chucky åka ut i rymden - om fansen vill

Den ikoniska skräckfiguren från ”Den onda dockan”-filmerna kan ha en fortsatt framtid - i rymden, om fansen vill enligt skaparen Don Mancini.
Chucky - vår kändaste och mest ikoniska mördardocka - har en lång karriär bakom sig, från originalfilmen ”Den onda dockan” (1988) via dess många uppföljare och nu senast TV-serien ”Chucky”, vars andra del av tredje säsongen kommer i år.
 
 
Men Chuckys skapare Don Mancini har fortfarande fler idéer för Chucky, som senast lyckades nästla sig i Vita Huset av alla ställen! Idén om rymden har kommit upp tidigare då Mancini svarat:
 
- Jag tror att en av de fantastiska sakerna med Chucky är att han är en så mångsidig karaktär och vi har upptäckt att han fungerar framgångsrikt i alla möjliga olika toner och undergenrer, oavsett om det är skräck eller komedi, platser däremellan. Så jag tror att han som karaktär är tillräckligt mångsidig, tilltalande och intressant för att han förmodligen skulle kunna gå var som helst även ut i rymden. Jag tror att jag skämtsamt sa något om att skicka Chuck ut i rymden, även om jag tror att det skulle vara en rolig film.
 
Samtidigt var han aningen tveksam till idén med rymden, skrev Comic Book.
 
- Jag tror att "X Goes to Space" vanligtvis är en barometer för att man har slut på idéer. Men jag menar, vem skulle inte vilja se Chucky i en liten rymddräkt med hjälm, flyta omkring i rymden.
 
Nu har han sagt i en intervju med Screen Rant att möjligheten absolut finns - om fansen vill:
 
- Alla ställer mig den frågan! Så, MIN fråga är, "Vill ni att han ska åka till rymden?" Vill du personligen att han ska åka? Om det finns tillräckligt med efterfrågan på det så har jag så småningom - jag vet inte hur snabbt - en idé om det.
 
Om Chucky till slut hamnar i rymden ansluter han sig till andra skräckikoner som Jason Voorhees, Pinhead och Leprechaun. Återstår att se om, när och i vilket format men vi är alltid öppna för nya Chucky-äventyr!
 
Vill du se Chucky ute i rymden?
| 6 februari 2024 18:00 |