Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

25 oktober 2013 | 01:01

"Mord och inga visor" kommer tillbaka

Den klassiska deckarserien från 80-talet med Angela Lansbury ska få en uppdaterad TV-version, med Octavia Spencer i huvudrollen.

Spencer känns troligen bäst igen från "Niceville", där hon spelade den minnesvärda hemhjälpen Minny. En roll hon till och med fick en Oscar för. Nu ska hon alltså axla Angela Lansburys mantel som deckarförfattaren Jessica Fletcher med en besynnerlig förmåga att alltid hamna i verkliga mordmysterier.

I denna moderna version av "Mord och inga visor" är Spencers rollfigur en sjukhusadministratör och amatördeckare som givit ut en kriminalroman för egna pengar och vars fascination för brott leder henne till att aktivt ta del av vissa av polisens utredningar.

Enligt Deadline.com har NBC givit ett pilotlöfte till serien, vilket betyder att om inte piloten visas i TV tvingas TV-kanalen böta till produktionen. "Lättsam, nutida veckans fall-TV, i samma anda som "Bones" eller "Fargo", beskriver NBC det hela.

Originalserien gick i hela tolv säsonger i CBS och fick därtill fyra tv-filmer. Den var också språngbräda för många då okända skådespelare, som Courteney Cox, George Clooney och Neil Patrick Harris.

För de som minns, introt!

| 25 oktober 2013 01:01 |