Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 juni 2012 | 12:30

Monstren tar över vid årets Sommarbio i Rålis

I år tar Stockholms filmfestivals Sommarbio över Kungsholmen mellan onsdagen den 15 augusti till söndagen den 19 augusti och visar fem filmer på temat Monster. Från de svenska vampyrerna i "Låt den rätte komma in" till den stora vithajen i "Hajen" och de underjordiska varelserna i "Pans labyrint".

Stockholms filmfestivals Sommarbio tar varje år tillvara på sommarens sista kvällar i augusti genom att visa gratis film i gröngräset i Rålambshovsparken:

Onsdag 15 aug - Pans labyrint

Regi: Guillermo del Toro (2006). Magiskt vacker och mörk saga om Ofelia som för att komma undan sin sadistiske styvfar flyr ner i en underjordisk fantasivärld. Trefaldigt Oscarbelönad.

Torsdag 16 aug - Edward Scissorhands

Regi: Tim Burton (1991). Bitterljuv kärlekshistoria och Tim Burtons stora genombrott med Johnny Depp och Winona Ryder i huvudrollerna. Om den känslige pojken Edward som råkar ha stora saxar till händer, och förälskar sig i en tonårsflicka.

Fredag 17 aug - Hajen

Regi: Steven Spielberg (1975). Se den nya, restaurerade versionen av Spielbergs kultförklarade genombrottsfilm om den lilla badorten som plötsligt får ett stort, vitt och blodtörstigt problem på halsen.

Lördag 18 aug - Låt den rätte komma in

Regi: Tomas Alfredson (2008). Alfredsons hyllade filmatisering av John Ajvide Lindqvists bästsäljande bok om vänskap, mobbing och vampyrer i stockholmsförorten Blackeberg.

Söndag 19 aug - Sagan om ringen

Regi: Peter Jackson (2001). Tolkiens fantasyepos om hobbiten Frodo som ärver en magisk ring som kan förgöra hela världen, och ger sig ut på en farlig resa för att förstöra göra den. Före filmen visas en 8 minuter lång videoblogg från inspelningen av Peter Jacksons nya film "Hobbit: En oväntad resa".

- Sommarbio i gröngräset är en Stockholmstradition som är inne på sitt 22:a år nu. Picknick, gott sällskap och en monsterfilm kan bli sommarkvällen du minns, säger festivalchef Git Scheynius. 

Sommarbio visas i Rålambshovsparken och filmvisningarna börjar varje dag kl 20.30.

| 18 juni 2012 12:30 |