Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 augusti 2017 | 20:00

"Mission: Impossible 6" tar paus efter Tom Cruises olycka på inspelningen

Den våghalsige skådespelaren kraschade in i en vägg under helgen. (Uppdaterat.)
Under helgen skadade sig Tom Cruise under inspelningen av ett actionstunt. Nu tar inspelningen av ”Mission: Impossible 6” paus i minst sex veckor, skriver Variety. Det kan dröja upp till tre månader innan kamerorna rullar igen på uppföljaren.

I scenen som gick snett skulle Tom Cruise hoppa in i en vägg, men träffade den i fel vinkel efter några tagningar. Det är inte känt hur stora skadorna är. Enligt källor inom produktionen har han brutit fotleden på två ställen och skadat höften.

Cruise är förstås välkänd för att vilja göra sina egna stunts. I tidigare ”Mission: Impossible”-filmer har han klättrat på en skyskrapa och hängt utanpå ett flygplan. Han gjorde också en del våghalsiga scener för sommarens "The Mummy".
 
Det återstår att se om premiärdatumet påverkas. ”Mission: Impossible 6” kan fortfarande gå upp på bio som planerat den 27 juli 2018. Rebecca Ferguson, Simon Pegg och Henry Cavill medverkar också i filmen.
 
Uppdatering: Regissören Christopher McQuarrie berättar för Empire att Tompa trots omständigheterna mår bra:

- Han är på gott humör. Han är taggad på filmen (...) Det blev en fantastisk tagning och vi ser till att den kommer med i filmen.
 

Läs också: Stuntkvinna dog på inspelningen av "Deadpool 2"

| 16 augusti 2017 20:00 |