Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 oktober 2019 | 12:00

Streamingkriget är här: 14 efterlängtade tv-premiärer under november

Netflix, Amazon Prime, HBO Nordic, Viaplay, C More eller helt nya Apple TV+, vilka streamingtjänster kommer du att lägga pengar på i november?
November är här till slut, månaden som kommer att få symbolisera streamingkrigets officiella början. Månadens 14 hetaste premiärer är fördelade på hela sju olika streamingtjänster, där Disney+ visserligen inte finns tillgänglig för oss svenskar (vilket är varför jag bara inkluderar en serie från den tjänsten). Helt nya Apple TV+ står däremot för fem av månadens premiärer.
 
Här nedan har jag sammanställt en lista över de tv-serier jag personligen ser mest fram emot. Vilka av månadens serier kommer du att ge en chans?
 

”Dickinson” - 1 november (Apple TV+)

 
 
Emily "Dickinson" står i centrum i en av månadens fem nya Apple Originals, i huvudrollen hittar vi den Oscarsnominerade skådespelerskan Hailee Steinfeld ("True Grit"). 
 

"For All Mankind" - 1 november (Apple TV+)

 
 
USA lyckas inte sätta den första gubben på månen, istället får Joel Kinnaman i uppdrag att träna upp ett gäng kvinnor att bli de första kvinnorna på månen. Serien är skapad av Ronald D. Moore, mannen bakom "Battlestar Galactica" och "Outlander".
 

"Jack Ryan" - 1 november (Amazon Prime)

 
 
Amazon Prime fortsätter att leverera under den andra säsongen av sin popcorn-action-serie, med John Krasinski i huvudrollen som Jack Ryan. Denna gången är det ett presidentval i Venezuela som potentiellt hotar världens (USA:s) säkerhet. Vi får dessutom ett svenskt inhopp från Noomi Rapace under säsongen!
 

”See” - 1 november (Apple TV+)

 
 
Alfre Woodard och Jason Momoa spelar karaktärer som lever i en värld där mänskligheten har blivit blind, tills två tvillingar föds med förmågan att se. Helt plötsligt blir de mänsklighetens viktigaste ungar - och början på vårt äventyr.
 

”The Morning Show” - 1 november (Apple TV+)

 
 
Ytterligare ett Apple Original till samlingen bland månadens premiärer. Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Steve Carell låter oss följa med bakom de händelserika kulisserna vid en amerikansk morgon-tv-show.
 

"His Dark Materials" - 4 november (HBO Nordic)

 
 
Vi har redan hyllat inledningen på den första säsongen av "His Dark Materials", ett påkostat samarbete mellan HBO och BBC baserat på Philip Pullmans hyllade böcker. Nästa stora fantasyäventyr på tv är officiellt här!
 

"The Devil Next Door" - 4 november (Netflix)

 
 
Hatar du inte när du blir beskylld för något som du själv påstår att du absolut inte har gjort? Tänk dig då att bli anklagad för att ha mördat och torterat närmare en miljon judar under Förintelsen. Frågan är nu bara, var han verkligen oskyldig?
 

"Gåsmamman" - 7 november (C More)

 
 
Det verkade länge som att den tredje säsongen skulle bli seriens sista, särskilt med tanke på hur den slutade, men under november återuppstår serien med åtta helt nya avsnitt. I vanlig ordning är det ingen som är så otursförföljd som "Gåsmamman", vilket brukar innebära soffunderhållning på hög nivå.
 

"The End of the F***ing World" - 5 november (Netflix)

 
 
Den första säsongen av "The End of the F***ing World" blev tack vare kemin mellan Jessica Barden och Alex Lawther en oväntad Tarantino-osande succé. Med tanke på hur den första säsongen slutade återstår det att se om fortsättningen har varit värd att vänta på. 
 

”Rick and Morty” - 10 november (Adult Swim)

 
 
Efter vad som känts som en fruktansvärt lång väntan är "Rick and Morty" äntligen tillbaka, men dessvärre bara med halva säsongen. Fem nya avsnitt börjar sändas i USA med start den 10 november, det är däremot fortfarande oklart om den nya säsongen kommer gå att se på svenska Netflix som tidigare.
 

”The Mandalorian” - 12 november (Disney+)

 
 
Det är äntligen dags för Disney+ att lanseras (tyvärr har vi inget datum för den svenska lanseringen ännu) och med det även den första live action-serien som utspelar sig i Star Wars utökade universum. Vi kommer givetvis att hålla er uppdaterade om när tjänsten släpps här i Sverige framöver!
 

"Förhöret" - 15 november (Viaplay)

 
 
Viaplay släpper under november sin danska originalserie "Förhöret", som kommer att låta oss följa en utredares jakt på sin dotters möradare. En resa som tar honom allt djupare in i Köpenhamns undre värld.
 

"The Crown" - 17 november (Netflix)

 
 
Skådespelargänget är uppgraderade till en äldre version - och med Oscarsvinnaren Olivia Colman i spetsen är den tredje säsongen bättre än någonsin förr. Vi fortsätter att följa den brittiska drottningens liv, en spännande historia i taget.
 

”Servant” - 28 november (Apple TV+)

 
 
M. Night Shyamalans kommande tv-serie rundar av månaden som den sista Apple Original-serien i november. I den kommer vi att få följa ett par som förlorar ett barn och får låna en docka för att hantera sorgen, men i sann Shyamalan-anda kommer sannolikt ett antal oväntade vändningar i storyn få oss att uppleva något helt annat än vad vi väntar oss.
 
Vilka tv-serier med premiär i november har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 27 oktober 2019 12:00 |