The Morning Show 2019-

Drama Komedi
USA
Engelska
The Morning Show poster

Synopsis

Dramakomediserie som tittar in bakom kulisserna på USA:s populära morgon-tv-program och möter de män och kvinnor som arbetar där.
Ditt betyg
3.8 av 17 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
2
3
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
01
In the Dark Night of the Soul It's Always 3:30 in the Morning
2019-11-01
02
A Seat at the Table
2019-11-01
03
Chaos Is the New Cocaine
2019-11-01
04
That Woman
2019-11-08
05
No One's Gonna Harm You, Not While I'm Around
2019-11-15
06
The Pendulum Swings
2019-11-22
07
Open Waters
2019-11-29
08
Lonely at the Top
2019-12-06
09
Play the Queen
2019-12-13
10
The Interview
2019-12-20

Recensent

Annika Andersson

26 december 2019 | 10:00

Stjärnspäckad storsatsning i tiden

Apple TV+ storsatsar med en stjärnspäckad ensemble, och resultatet är snyggt, underhållande och tänkvärt. I rollerna ser vi bland annat Jennifer Aniston, Billy Crudup, Steve Carell och Reese Witherspoon.
”The Morning Show” är Apple TVs stjärnspäckade storsatsning som handlar om teamet på en morgonshow efter att en av programledarna avskedats för sexuella trakasserier. Serien är glossig och snyggt gjord, bjuder på fina skådespelarprestationer samt en imponerande upplösning. Visst finns här drag av såpopera, men även tänkvärda samtidskommentarer om MeeToo-rörelsen och hur lätt trakasserier kan frodas på en arbetsplats.

Jennifer Aniston spelar Alex Levy, den eleganta och superproffsiga men cyniska programledaren, vars tillvaro faller samman när hennes programledarpartner Mitch Kessler (Steve Carell) tvingas avgå efter att en medarbetare talat ut om hur han använt sin maktposition i sexuella relationer. Samtidigt hamnar den idealistiska fältreportern Bradley Jackson (Reese Witherspoon) i rampljuset efter att ha smygfilmats när hon läxar upp en demonstrant vilket blir en nätsensation.

Bradley bjuds in till studion för att intervjuas av Alex, som inte är särskilt imponerad. Chefen Cory Ellison däremot (Billy Crudup) ser stor potential i Bradley och lyckas övertala henne att stanna kvar i stan och följa med på nätverkets stora galafest. När Alex får reda på att nätverket hade tänkt ersätta henne om inte Mitch-skandalen brutit ut, kräver hon godkännanderätt över Mitchs ersättare. Nätverket vägrar, så i desperation tar hon ett impulsivt beslut hon ska komma att ångra flera gånger om, men vilket gör Cory mycket nöjd.

Det är inte nödvändigtvis just deras relationer som är de intressanta i serien. Den dynamiska och evigt småleende Cory bibehåller en ganska platt roll genom avsnitten medan Alex och Bradleys huvudsakliga berättarresa blir att komma överens. Det är Mitch, Alex och Bradley som syns på affisherna som huvudpersoner, och av dem är kanske den dumpade Mitch som gör den intressantaste resan då han ger en talande inblick i hur en karismatisk man med stort ego, mycket makt, och låg EQ kan rättfärdiga sitt beteende.

Mitch fördömer Harvey Weinstein och ser sig inte som en förövare, eftersom kvinnorna enligt hans uppfattning varit med på noterna. Han kämpar på in i det sista för att rentvå sitt namn, och pekar till och med ut en av de anställda som han anser har utnyttjat honom som klätterplank i karriären. Det åttonde avsnittet i serien bjuder på en tillbakablick som skickligt visar hur det har gått till...

Chip Black (Mark Duplass) är fenomenal i rollen som producenten som kämpar med näbbar och klor för att behålla sin position, och även Gugu Mbatha-Raw, Bel Powley, Mia Pittman med flera gör minnesvärda rollprestationer. Överlag är det en skicklig skådespelarensemble som är en njutning att se. Witherspoon passar som rebellisk journalist och rollen som Alex är perfekt för Aniston även om hennes livskris möjligen mjölkats lite väl mycket när hon pustar och suckar sig genom aningen för många avsnitt med handen på magen.

Faktum är att avsnitten i mitten av serien kan kännas lite som utfyllnadsavsnitt men de sista tre avsnitten är mer än väl värda att vänta på. Manuset där är ruskigt bra och allt vävs ihop utan några lösa trådar, men lämnar fortfarande dörren öppen för en andra säsong. Jag längtar redan!
| 26 december 2019 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Morning Show
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu