Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 juli 2019 | 15:00

Missa inte: De 11 mest efterlängtade tv-premiärerna under juli

"Stranger Things", "The Boys" och svenska HBO-originalet "Gösta" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Sommaren brukade vara en tid för eviga repriser och möjligtvis lite traditionsenlig "Allsång på Skansen" följt av nya "Morden i Midsomer"-avsnitt. Men under vår rådande tv-guldålder lyckas juli givetvis leverera på topp.
 
Här nedan har jag samlat de 11 premiärer som jag personligen har sett fram emot mest. Vilka är du mest peppad på att få spendera tid med under de lite mer regniga sommardagarna?
 

"Atlanta" - 1 juli (Viaplay)

 
 
När jag summerade förra årets 30 bästa säsonger på tv, blev det den andra säsongen av "Atlanta" som hamnade på första plats. Ifjol gick serien att se på kanalen Fox Sverige, men nu äntligen finns den att se i sin helhet även på Viaplay. Mina personliga favoritavsnitt från säsongen är utan tvekan "Teddy Perkins" och "Woods" - om du inte har sett dem än så är det verkligen dags nu!
 

"Gösta" - 1 juli (HBO Nordic)

 
 
HBO:s första svenska originalserie "Gösta" är äntligen här. Lukas Moodyssons dramakomedi lyfts av en superstark prestation från det nya svenska stjärnskottet Vilhelm Blomgren - som även är aktuell med Ari Asters ("Hereditary") nya långfilm "Midsommar".
 

"The Loudest Voice" - 1 juli (HBO Nordic)

 
 
Rusell Crowe visar att han kan ta en typisk Oscarsbuzzig roll och göra den minst lika bra, om inte bättre, genom miniserieformatet. Crowe har fullständigt förvandlats till Roger Ailes, mannen som skapade Donald Trumps favoritkanal på tv... Fox News. När nästas års Emmygala börjar närma sig så vet vi redan nu att Crowe kommer att vara en av de favorittippade. 
 

"Stranger Things" - 4 juli (Netflix)

 
 
"Stranger Things" är nog just nu, post-"Game of Thrones", världens mest populära tv-serie. Vissa blev däremot en aning besvikna när den andra säsongen av serien i stort sätt var samma som den första, fast med större budget och därför större/fler monster. Efter att ha fått förhandstitta på hela den tredje säsongen håller jag den som min favoritsäsong av "Stranger Things" hittills.
 

"Scream" - 8 juli (VH1)

 
 
"Scream"-fansen har fått vänta i ett par år på den tredje säsongen, som nu alltså äntligen är här. Men det är en helt rebootad säsong, med nya karaktärer och en ny stad - fast med ursprungsmasken och samma skådespelare som gjorde knivmördarens röst i originalfilmerna från slutet av 90-talet. Det här kan nog faktiskt bli riktigt bra!
 
Oklart om den visas även i Sverige på ovan datum, eller om det enbart gäller USA.
 

"Legion" - 11 juli (Fox Sverige)

 
 
Noah Hawley ("Fargo") har, enligt mig, skapat den tveklöst bästa Marvel-serien någonsin, med sin trippiga och surrealistiska tagning av X-Mens mutantuniversum genom "Legion". Nu har det blivit dags att ta del av den tredje och sista säsongen om David Haller (Dan Stevens) - och vi kan givetvis förvänta oss både dans och sångnummer även i denna säsongen!
 

"La casa de papel" - 19 juli (Netflix)

 
 
Den spanska tv-serien "La casa de papel", eller "Money Heist" som den också är känd som i engelsktalande länder, blev en riktig succé när Netflix knep de globala rättigheterna efter att serien hade visats klart i Spanien. Den blev till och med så pass populär att Netflix själva beställde en tredje säsong av serien och gjorde den till ett "äkta" Netflix Original... sannolikt även med en betydligt större budget.
 

"Lambs of God" - 21 juli (HBO Nordic)

 
 
"Lambs of God" är väl visserligen inte tv-världens mest hajpade premiär. Men med tanke på att fantastiska Ann Dowd ("The Leftovers", "The Handmaid's Tale") och Jessica Bardem ("Penny Dreadful", "The End of the Fucking World") kommer att spela nunnor, villiga att göra vad som helst i Guds namn... så måste jag givetvis ta med serien på denna lista. 
 

"The Boys" - 26 juli (Amazon Prime)

 
 
Låt oss säga såhär. Det är ett par veckor kvar innan embargot släpps, men "The Boys" kommer inte att krossa någons högt ställda förhoppningar. Om du gillar vad du ser i trailern här ovan, kommer du sannolikt att tokälska den här serien. 
 

"Orange is the New Black" - 26 juli (Netflix)

 
 
Det har blivit dags att ta farväl av en av Netflix allra äldsta originalserier. "Orange is the New Black" har funnits med oss sedan sommaren 2013 och har levererat en rad ojämna säsonger sedan dess. Vissa har varit helt fantastiska, medan andra inte alls lyckats övertyga mig personligen. Oavsett vilket så är det ett tufft farväl, även om det känns som att det är på tiden nu.
 

"Veronica Mars" - 26 juli (Hulu)

 
 
Kristin Bell slog igenom på allvar i titelrollen som "Veronica Mars" redan 2004. Den tredje säsongen sändes under årskiftet mellan 2006/2007, så (om vi inte nämner Kickstarter-filmen) "Veronica Mars"-fansen har fått vänta över tio år på den fjärde säsongen.
 
Det är ännu oklart vilken svensk distributör som kommer att plocka upp den nya säsongen av "Veronica Mars" här i Sverige, men förhoppningsvis hinner det ordna sig innan premiären i slutet på månaden.
 
Vilka tv-serier med premiär i juli har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 3 juli 2019 15:00 |