Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 november 2017 | 20:00

Missa inte: De 11 mest efterlängtade serierna med premiär i november

"Vikings", "The Punisher" och "Gomorrah" är bara några av månadens hetaste premiärer på tv-fronten. Vilken serie har du saknat mest?
November är här, månaden då alla jultokiga människor räknar ned dagarna innan de officiellt får börja räkna ned dagarna - och alla som inte gillar julen börjar störa sig på för tidigt julpyntade skyltfönster julmusik.
 
Lyckligtvis finns det en hel del serier att hålla sig sysselsatt med även denna månad, oavsett om du ser fram emot julen eller inte.
 

"Modus" - 2 november (C More)

 
 
De två första avsnitten finns redan ute för allmän beskådan hos C More, jag har fått se de fyra första avsnitten och redan skrivit en hyllande text om den nya "Modus"-säsongen. Kort och gott, det har blivit väldigt mycket bättre i säsong 2, och då var inte den första dålig heller.
 
Med Kim Cattrall ("Sex and the City") som amerikansk president, bortrövad på svensk mark, höjer C More ribban rejält.
 

"Alex" - 3 november (Viaplay)

 
 
Dragomir "Gago" Mrsic ("Snabba Cash") och Niklas Rockström ("Innan vi dör") är namnen som gjorde mig sugen på den här nya Viaplay-serien. 
 
Jag har fått kika på de tre första avsnitten, trailern ovan är en bra representation av vad du kan förvänta dig av serien. Verkar den intressant så ska du definitivt ge "Alex" en chans.
 

"Alias Grace" - 3 november (Netflix)

 
 
Baserad på en bok av Margaret Atwood (precis som toksuccén "The Handmaid's Tale") kommer nu Netflix Original-serien "Alias Grace".
 
Historien utspelar sig under början av 1800-talet, femton år efter att Grace Marks (Sarah Gadon) dömts för mord - till livstids fängelse. En psykolog har tagits in för att prata med Grace ("Mindhunter"-style), för att avgöra huruvida hon kanske borde benådas eller inte.
 

"The Long Road Home" - 5 november (National Geographic)

 
 
Det händer inte ofta, men ibland dyker det upp tv-serier som verkligen gör sitt yttersta för att porträttera krig på ett värdigt och gripande sätt. "The Long Road Home" är ett av dem fallen - tänk "Generation Kill", "Band of Brothers" och "The Pacific".
 
Jag har fått se de två första avsnitten av "The Long Road Home" och hittills är den visserligen inte bättre än någon av de andra serierna jag nämnde - men den är mer än värdig att jämföras med dem. National Geographic lyckades väldigt bra med "Genius" tidigare under året, jag tror det här kan bli deras nästa succé!
 

"The Girlfriend Experience" - 6 november (Starz/C More)

 
 
Efter en magiskt bra första säsong av "The Girlfriend Experience" är dem nu tillbaka med fortsättningen. Eller rättare sagt, nystarten. Den nya säsongen lämnar nämligen händelserna i den första säsongen helt bakom sig, för att följa två nya kvinnors berättelser. 
 
Från vad som går att se i trailern så verkar det bli en väldigt annorlunda säsong, men med Steven Soderbergh forsatt ombord som exekutiv producent så kan det väl inte bli annat än succé?
 

"The Punisher" - 17 november (Netflix)

 
 
Årets mest efterlängtade Marvel-serie är äntligen här!
 
Jag har fått ta del av hela säsongen i förväg, och kan knappt hålla mig från att berätta vad jag tycker om den (men ett embargo hindrar mig fortfarande). Vad som däremot är uppenbart från ovan trailer, är att vi kommer att få ta del av Marvels blodigaste och mest brutala Netflixserie hittills.
 

"Gomorrah" - 18 november (HBO Nordic)

 
 
Handlingen tar vid där förra säsongen slutade. Pietro har just blivit mördad, men Ciros och Gennys resor i Italiens undre värld fortsätter.
 
Jag har fått kika på de första tre avsnitten för säsongen, och om du gillat de två första säsongerna så fortsätter den tredje att leverera på samma nivå!
 

"Runaways" - 21 november (Hulu/HBO Nordic)

 
 
Hulu har gått från klarhet till klarhet med sina senaste tv-serier, nu är det dags för deras första Marvelserie.
 
Ett gäng ungdomar får veta att deras föräldrar är hemliga superskurkar, så efter att ha snott åt sig lite supervapen rymmer dem tillsammans.
 
"Runaways" blir den första Marvelserien inom ungdomsserie-genren, vågar vi hoppas på en ny "Riverdale"-aktig succé?
 

"Godless" - 22 november (Netflix)

 
 
Jag har fått se hela säsongen av "Godless" i förväg - en längre text kommer så snart embargot har släppts.
 
Men behövs det ens något mer än den fantastiska trailern (ovan), för att övertyga en att vilja se den här serien? Steven Soderbergh, vilda western, Netflix, Jeff Daniels och kvinnor som minsann inte låter sig bli överkörda - håll koll på denna!
 

"The Marvelous Mrs. Maisel" - 29 november (Amazon Prime)

 
 
Efter ett oerhört omtyckt pilotavsnitt beställdes hela två säsonger av "The Marvelous Mrs. Maisel" på en gång av Amazon. I huvudrollen som Miram "Midge" Maisel finner vi Rachel Brosnahan ("House of Cards").
 
Serien utspelar sig i New York år 1958 och handlar om Midge som går från det till synes perfekta hemmafru-livet, till att börja uppträda på olika stand-up-klubbar.
 

"Vikings" - 30 november (History/HBO Nordic)

 
 
En av de där få serierna jag själv missade att hoppa på när den väl drog igång, och sen har det blivit så många avsnitt att ta igen för att hinna ikapp. Men, jag ska se den... någon gång. 
 
Det råder däremot ingen tvekan om att det är en av de mest efterlängtade serierna på listan, eftersom varje gång jag skriver något om "Vikings" så delas och kommenteras inläggen nästintill på "Game of Thrones"-nivå. 
 
Under novembers sista dag är vikingarna i alla fall (äntligen) tillbaka - och med det så rundar vi av månadens lista!
 
Vilka serier ser du mest fram emot i november? Kommentera gärna nedan med dina favoriter!
| 3 november 2017 20:00 |