Film

Skribent

Andreas Samuelson

2 december 2023 | 11:00

Minns du Timothée Chalamets första filmer? Han dök upp i en av 2014 års största blockbusters

Nu är han aktuell som chokladentusiasten Willy Wonka i årets stora julfilm ”Wonka”. Men en av hans första roller var i en stjärnspäckad storfilm av Christopher Nolan för snart tio år sen.
Amerikansk-franska Timothée Chalamet har på kort tid blivit en av filmvärldens största och mest anlitade skådespelare. Han fick sin första Oscarsnominering redan som 22-åring och har utvecklat stabila arbetsrelationer med regissörer som Greta Gerwig, Luca Guadagnino och Denis Villeneuve.
 
 
Men redan som ung kom skådespelaren snabbt in i Hollywoods finrum. Efter sin första roll i ett avsnitt av TV-serien ”Law & Order” så filmdebuterade han i Jason Reitmans komedi ”Men, Women & Children” (2014), i rollen som fotbollsspelande high school-student.
 
 
Men samma år hamnade han i desto ännu finare sällskap när han spelade Matthew McConaugheys son tillika en ung Casey Afflecks i Christopher Nolans ”Interstellar”. Det var första men inte sista gången som Chalamet skulle röra sig i en stjärnspäckad ensemble och en film som drar in hundratals miljoner.
 
Se Chalamet i ”Interstellar” nedan:
 
 
Efter genombrottet det Oscarsnominerade genombrottet med ”Call Me by Your Name” (2017) har karriären bara rullat på. Nu spelar han självaste Willy Wonka i en Roald Dahl-karaktärens prequel, som redan fått fint mottagande.
 
Filmen har svensk biopremiär 13 december.
 
Ser du fram emot att se Timothée Chalamet i ”Wonka”?
| 2 december 2023 11:00 |