Film

Skribent

Alexander Svensson

29 november 2023 | 13:00

"Wonka" hyllas av kritiker: "Årets stora julfilm"

Kritikerna verkar gilla filmen lika mycket som Kalle gillar choklad.
Wonka”, som på förhand kändes som en överflödig prequel född ur Hollywoods kroniska brist på nya idéer (varför behöver den galne godismogulen från “Kalle och chokladfabriken” en egen film?) kan enligt kritikernas reaktioner på sociala medier visa sig vara en stor hit. Recensenterna har sett filmen, och öser beröm över den.
 
I centrum för hyllningarna står såklart huvudrollsinnehavaren Timothée Chalamet, som tydligen gör en oerhört karismatisk och charmerande insats som Willy Wonka. Regissören Paul King (“Paddington”) prisas han med, och filmen får beröm för alltifrån estetik till musikalnummer. Även MovieZines chefredaktör Alexander Kardelo har sett den, och teasar ett fint betyg när recensionen släpps på måndag kväll. På Instagram skriver han:
 
"Musikalen ”Wonka” är en välfylld Gott & Blandat-påse av sång, dans, magi, charm och brittisk humor. Komedin sitter som ett smäck, bilderna är en fröjd för ögat och varenda biroll roar."
 
Även amerikanska kritiker instämmer. Recensenten och youtubern Grace Randolph skriver att filmen är "chockerande bra" och kallar den för "årets stora julfilm". Se ett urval av reaktionerna här nedan, men glöm inte att kritiker (av någon anledning) tenderar att vara mer positiva på sociala medier än i de faktiska reaktionerna: så ta det hela med en nypa salt (eller kanske socker, det är ju trots allt Willy Wonka vi pratar om). 
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av MovieZine (@moviezine)

 
 
 
 
 
"Wonka" går upp på svenska biografer den 13 december. En trailer hittar du här nedan:
 
| 29 november 2023 13:00 |