Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 oktober 2022 | 18:00

Mila Kunis: "Vi förstod att filmen skulle floppa"

Skådespelerskan förklarar hur "Matrix"-regissörernas ambitiösa "Jupiter Ascending" förvandlades till en katastrof.
De flesta skådespelare har en - den där storfilmen som kunde bli hur häftig som helst, men tankade hårt på bio och sågades av samtliga.
 
För Mila Kunis är det "Jupiter Ascending" som sticker ut som en svart fläck på CV:t. Men vad hände egentligen med "Matrix"-regissörernas spektakulära sci-fi-film, utnämnd som en av 2015 års stora floppar? Pengaproblem hände.
 
Skådespelerskan berättar i en ny intervju att filmens budget kapades kort innan inspelning, vilket blev dödsstöten för projektet:
 
- När visste vi att filmen skulle floppa? Innan produktionen ens kom igång, eftersom vår budget halverades. Vi skulle egentligen ha fått dubbelt så mycket pengar, och då kan man göra så mycket mer, förklarar Kunis.
 
- Den här typen av manus har en bra story, men också annat som är riktigt spektakulärt. Men av tusen olika anledningar som hade med studion och annat att höra, kapades budgeten, och det blev en annan film.
 
 
Systrarna Wachowski fick ändå runt 150 miljoner dollar (möjligen över 170, enligt andra källor) för att förverkliga sin rymdopera "Jupiter Ascending", baserat på en helt originell idé. Med tanke på Kunis kommentar hade de förmodligen räknat med över 300 mille - vilket hade gjort filmen till en av filmhistoriens dyraste. (Inte konstigt att Warner Bros fick kalla kårar och bestämde sig för att hålla hårt i plånkan.)
 
Men filmen gick back med 100 miljoner dollar, och slaktades av kritikerna. Frågan är om en högre budget verkligen hade kunnat rädda den?
 
| 7 oktober 2022 18:00 |