Film

Skribent

Daniel Kamangar

21 juni 2012 | 11:01

Midsommarhelgens bästa filmtips på TV

På midsommarhelgen är TV-tablån som vanligt proppfylld med sevärda filmer.

Här kommer våra åtta filmtips.

Jiddra inte med Zohan - torsdag 21:00, TV6 

Trots att denna oseriösa komedi ibland går överstyr med sina absurda sexskämt råder det ingen tvekan om att den är extremt underhållande. Adam Sandler är inte känd för att göra några mästerverk och det här är inget undantag, men filmen uppfyller sitt syfte som komedi och bjuder på flera stunder av skratt. Här spelar Sandler agenten Zohan som åker till New York för att starta om på nytt och uppfylla sin dröm om ett liv som frisör. I filmen får vi även se  John Turturro göra en klockren biroll som som terrorist. 

Patrik 1,5 - fredag 22:00, SVT1

Denna charmiga romkom överraskade oss alla när den med sitt fyndiga manus kom att bli en av sitt års höjdpunkter i filmsammanhang. Ella Lemhagens berättelse om gayparet Göran och Sven som adopterar problembarnet Patrik är en varm feel-good film som utspelar sig i en mysig sommarmiljö.

Guldkompassen - fredag 19:45, Sjuan

Storslaget äventyr som bygger på Philip Pullmans boktrilogi ”Den mörka materian”. Regisserad av Chris Weitz innan han gick över till tonårsdramat "New Moon".

The Aviator - lördag 13:35, TV4

Martin Scorseses andra samarbete med Leonardo DiCaprio resulterade i ett intressant drama om en mans ansträngingar för sin stora passion att skapa film. Filmen blev nominerad till sex Golden Globe och tilldelades tre statyetter: Bästa film, Bästa originalmusik och Bästa Skådespelare (DiCaprio). 

Letters from Iwo Jima - lördag 23:15, Kanal 5

Clint Eastwoods sentimentala drama om slaget om ön Iwo Jima är långt ifrån hans bästa verk. Men med tanke på att det på sistone varit lugnt med andra världskriget-filmer i Hollywood kan det vara hög tid att se denna krigsfilm som ändå har vackert foto och intensiva strider.

 

Star Trek - lördag 22:05, Sjuan

"Star Trek" är ett välgjort sci-fi-äventyr regisserat av J.J. Abrams som innehåller allt från roliga frisyrer till feta actionscener och kommer garanerat att skapa spänning hemma i TV-soffan. 

Into the Wild - söndag 21:00, TV11

Sean Penn visade med detta verklighetsbaserade äventyr att han är lika bra regissör som skådespelare. Historien om studenten Christopher McCandless som bestämmer sig för att leva ett liv i avskildhet i Alaska är ett sorgligt drama som utspelas i vacker natur.

500 Days of Summer - söndag 20:00, TV4

Innan Marc Webb tog sig an Spider-Man, regisserade han denna finstämda romantiska drama om ett förhållandes upp- och nedgångar. Joseph Gordon-Levitt är killen som drabbas av den stora kärleken (Zooey Deschanel), men hon är inte lika säker...

This is it - söndag 21:00, TV3

När Michael Jackson lämnade världen fick fansen istället trösta sig med att se honom i denna dokumentär som är framtagen ur hundratals repetitioner inför konserterna i London. 

| 21 juni 2012 11:01 |