Film

Skribent

MovieZine

1 mars 2019 | 10:30

"Midsommar" närmar sig - se postern till Ari Asters skräckfilm

"Hereditary"-regissören följer upp den hyllade debutfilmen med svenskt midsommarfirande.
Det ska bli ruggigt spännande att se Ari Asters andra långfilm som regissör. Inte bara för hans ruggigt starka debut med familjedramat "Hereditary", utan såklart också för handlingen. "Midsommar" (ja, den heter precis så på "engelska" också) tar med publiken till det svenska högtidsfirandet, där två amerikanska turister kommer få sitt livs chock.

Vi har redan fått en märklig liten teaser, och här kommer nu första postern. I förgrunden ser vi paret, spelade av Florence Pugh och Jack Reynor och de är på väg mot en klassisk midsommarstång där man verkar dansa "Små grodorna" för fullt. Läskigt...
 
 
Handlingen följer det unga paret Dani och Christian, vars relation sätts på prov under semestern i en avlägsen svensk by. Det nordiska paradiset visar sig bära på mörka hemligheter, och byns ritualer blir allt mer skrämmande... I filmen medverkar också Will Poulter och William Jackson Harper, samt flera svenska skådisar - Julia Ragnarsson, Anna Åström, Henrik Norlén och Liv Mjönes, bara för att nämna några.
 
"Midsommar" får dessvärre inte premiär till midsommar. Den dyker upp på amerikansk bio 9 augusti, och för tillfället har vi inget svenskt premiärdatum.
| 1 mars 2019 10:30 |