Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

26 februari 2019 | 23:30

Ett udda smakprov på Ari Asters kommande skräckfilm "Midsommar"

Efter förra årets framgång med skräckfilmen "Hereditary" är Ari Aster tillbaka, denna gång med en film som utspelar sig i Sverige.
Ari Asters "Midsommar" är något så pass unikt som en amerikansk produktion med amerikanska skådisar, vars premiss kretsar kring svenska traditioner och utspelar sig i vårt avlånga land. Men Aster har säkerligen något mycket mer skrämmande än dans och brännvin i åtanke; han ämnar att följa upp fjolårets succé "Hereditary" med en ny mardröm.

Vi får följa med ett kärlekspar som reser till Sverige för att besöka en vän i hans pittoreska hemstad. Eftersom det är midsommar så utlovas det festligheter och gott sällskap. Men paret får mer än de hoppats på när en kult med onda avsikter tar dom till fånga.
 
 
Jag vet inte om man kan kalla detta för en försmak av vad som komma skall, men det sätter onekligen på något sätt ändå tonen.

I rollerna ser vi bland annat den unga Florence Pugh som hade huvudrollen i "Lady M"(2016) och medverkade i "The Commuter" (2018), Will Poulter ("Familjetrippen", "The Maze Runner"), William Jackson Harper ("The Good Place") och Jack Reynor ("Transfomers: Age of Extintion", "En kvinna bland män").

Vi ser också ett gäng svenska skådespelare, bland annat Anna Åström som medverkat i tv-serien "Vikings", och Henrik Norlén från bland annat "Johan Falk"-franchisen.

Filmen har amerikansk premiär den 9 augusti i år, det är fortfarande oklart när den landar i svenska biografer.

Uppdatering 28 februari: Nu har produktionsbolaget A24 som lanserar filmen också släppt en officiell poster i ett Twitter-inlägg.
 
 
| 26 februari 2019 23:30 |