Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 augusti 2023 | 09:30

Michael Mann vet varför hans senaste film floppade

Vad gick snett med Chris Hemsworth-thrillern från 2015? Regissören medger: "Det var mitt ansvar".
När Michael Mann återvänder med fartfyllda dramat "Ferrari" senare i år blir det hans första långfilm på åtta år. Kanske sved motgångarna med thrillern "Blackhat" (2015) - men han vet precis varför filmen floppade så hårt.
 
- Det är mitt ansvar. Filmens manus var inte redo att filmas, säger han till Variety.
 
I "Blackhat" såg vi "Thor"-stjärnan Chris Hemsworth i rollen som nördig hacker... och dedan där kom kritiken för orimlig casting. Men folk kämpade med att hänga med i handlingen som kretsade kring hackare som försökte manipulera aktiemarknaden. Ett scenario som nog inte känns lika otänkbart idag efter GameStop-skandalen 2021.
 
- Temat var kanske före sin tid, för en del människor tyckte att filmen var en fantasi. Fel. Allt var hundra procent korrekt, försvarar sig Mann.
 
 
Regissörsveteranen bakom hits som "Den siste mohikanen", "Heat" och "Ali" har dock fått chansen att sätta saxen i sågade "Blackhat" på nytt. En Director's Cut-version ska släppas i höst, skriver Entertainment Weekly.
 
MovieZines recensent skrev: "Det mest spektakulära med "Blackhat" är Chris Hemsworths enormt breda axlar. Jag skulle gärna ta med mig något annat från Michael Manns senaste, men allt är så väldigt lättglömt".
 
Filmen spelade endast in 19 miljoner dollar på bio och blev ett ekonomiskt fiasko.
 
Åtta år senare är Mann snart tillbaka med "Ferrari", där Adam Driver spelar den italienske entreprenören bakom en av världens mest kända sportbilar. Filmen får biopremiär i vinter.
 
Vad tyckte ni om "Blackhat"? Fick den oförtjänt kritik? Kommentera nedan.
| 24 augusti 2023 09:30 |