Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 augusti 2022 | 08:15

Nu går startskottet för Michael Manns "Ferrari"

Adam Driver sitter bakom ratten i ett nytt racingdrama.
I veckan startade inspelningen av "Ferrari", Michael Manns nya film - och hans första sedan 2015 års "Blackhat". Mann och Adam Driver har begett sig till Italien för att skildra racerbilsföraren och entreprenören Enzo Ferraris liv.
 
I en intervju med The Film Stage har regissören avslöjat att hans film fokuserar på en specifik period i den då 60-årige Enzo Ferraris liv. Storyn kretsar bland annat kring dödsolyckan på 1957 års Mille Miglia-race där en förare och tio åskådare miste livet.
 
- Hela filmen utspelar sig under tre månader i Enzo Ferraris liv, sommaren 1957. Det är en opera, den är melodramatisk. Allt han har varit kolliderar med vem han kan bli. Företaget är kört i botten. Hans fru får reda på den andra kvinnan. Det är en spektakulär melodram från verkliga livet, säger regissören.
 
I huvudrollen hittas den 38-årige Adam Driver, vilket kan tyda på att Mann tar sig vissa friheter med karaktärens ålder. Rollistan består av fler kända namn: vi kommer få se Penélope Cruz som Laura Ferrari, Shailene Woodley som Lina Lardi, Patrick Dempsey och Jack O'Connell som racerförarna Piero Taruffi och Peter Collins, samt Sarah Gadon.
 
- Det mest spännande med den här upplevelsen är att få jobba med så hängivna och passionerade skådespelare i dessa dramatiska roller, säger Mann till Collider.
| 19 augusti 2022 08:15 |