Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 oktober 2017 | 15:00

Michael Fassbender om misstaget som ”Assassin’s Creed” gjorde

"Vi missade chansen lite grann."
”Assassin’s Creed”-filmatiseringen tog sig själv på för stort allvar. Det sa skådespelaren Michael Fassbender i en intervju tidigare i år, som nu får spridning på nytt.

Filmen, som kom på bio i vintras, hade en lovande regissör i Justin Kurzel (”Macbeth”) och en fin rollista med Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons och svenske Matias Varela. Trots höga ambitioner sågades ”Assassin’s Creed” och blev heller ingen större publikframgång på bio.

- Jag hade gjort den mer underhållande, det är den viktigaste läxan. Tonen i filmen, jag tror att den tog sig själv på för stort allvar, och jag skulle ha gått till actionscenerna mycket snabbare. Jag tycker att filmen har tre inledningar, vilket är ett misstag.

Ett kostsamt misstag för Fassbender, som också producerat filmen. Som ett gammalt fan av ”Assassin’s Creed” var han själv mycket drivande i att få till en filmatisering. Det är lätt att vara efterklok - vi får se om spelstudion ger dem en möjlighet att rätta till misstaget.

På frågan om uppföljare svarar Fassbender:

- Vi missade chansen lite grann. Vi får se vad Ubisoft kommer fram till, men just nu vet jag inte.
 
"Assassin's Creed"-fans har fortfarande spelet "Assassin's Creed Origins" att se fram emot i höst, och en anime-serie är också planerad.
 
I helgen syns Michael Fassbender på bio i thrillern "Snömannen", regisserad av Tomas Alfredson.
| 11 oktober 2017 15:00 |