VIDEO

Skribent

MovieZine

5 april 2017 | 17:00

Michael Bay + IMAX = sant

En bioupplevelse blir troligen inte maffigare än att se ”Transformers: The Last Knight” på IMAX-duk. Hör regissören själv berätta varför.
Michael Bay är inte mannen som kör efter metoden ”less is more”. Förutom att vräka på med explosioner, CGI-destruktion och öronbedövande ljudeffekter, försöker han konstant pusha de tekniska gränserna för hur en film ska se ut och låta.

Sommarens ”Transformers: The Last Knight” är inget undantag. Bay och IMAX såg till att utveckla nya kameror som kunde filma i 3D direkt för IMAX-duken. Det här har aldrig gjorts förut, säger filmskaparen själv, och bilden ska tydligen bli något alldeles extra.

 

Människan ligger i krig med Transformers, och Optimus Prime är försvunnen. Nyckeln till mänsklighetens framtida överlevnad ligger i det förflutna – i den begravda historien om hur Transformers först kom till Jorden. Krigets utgång vilar i händerna på en osannolik allians: Cade Yeager (Mark Wahlberg), Bumblebee, en engelsk lord (Anthony Hopkins) och en Oxford-professor (Laura Haddock).

”Transformers: The Last Knight” får biopremiär 24 juni.
| 5 april 2017 17:00 |