Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 januari 2022 | 16:43

"Metal Gear Solid"-skaparen Hideo Kojima jobbar på "radikalt projekt"

"Death Stranding"- och "Metal Gear Solid"-regissören Hideo Kojima berättar om sina planer för det kommande året och vad de sysslar med framöver.
Sedan "Death Stranding: Director's Cut" släpptes i slutet av förra året har det varit ganska tyst kring vad Kojima Productions har på gång härnäst, men nu har regissören Hideo Kojima uttalat sig om vad de sysslat med den senaste tiden.
 
Han skriver bland annat att 2021 har varit ett "väldigt utmanande år" och att hans team "högtidligt förbereder och experimenterar med nya titlar". 
 
Han skriver även att planerar att experimentera med ett "radikalt projekt" under 2022 och att de fortsätter att investera i sitt videoteam, som de nyligen startade för att satsa på film och tv utöver spelen. 
 
 
 
Hideo Kojima är regissören bakom spelet "Metal Gear Solid" från 1998 och dess framgångsrika uppföljare. Då skapade han spelen tillsammans med Konami, men blev sparkad på grund av omstruktureringar i företaget efter "Metal Gear Solid V: The Phantom Pain". 
 
Innan han startade Kojima Productions och släppte det hyllade "Death Stranding" (4 av 5 i betyg av MovieZine), var det tänkt att han skulle göra nästa "Silent Hill"-spel med ingen mindre än filmregissören Guillermo del Toro ("Pans Labyrinth", "Hellboy") och Norman Reedus i huvudrollen.
 
Istället fick vi "Walking Dead"-skådisen i just "Death Stranding", tillsammans med andra skådespelare som Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Margaret Qualley och Tommie Earl Jenkins. 
 
 
Vilka spel Kojima Productions arbetar på nu är det bara att spekulera kring och det lär nog dröja några år innan de ser dagens ljus med tanke på att de drar igång på allvar i år. Hideo Kojima har dock tidigare nämnt att han velat göra flera spel med Mads Mikkelsen i huvudrollen, bland annat ett kallat "Mads Max"
 
Vilka film- och tv-skådespelare skulle du vilja se i nästa spel av Kojima Productions? 
| 3 januari 2022 16:43 |