Spel

Skribent

Anders Eklöf

22 november 2021 | 15:36

"Death Stranding"-studion Kojima Productions satsar på film och tv

Spelskaparen Hideo Kojima och hans studio Kojima Productions ger sig in i film- och tv-produktion, med ett nystartat team i Los Angeles.
Om du hört talas om spelregissören Hideo Kojima, som är mest känd för sina "Metal Gear Solid"-spel och "Death Stranding", vet du att hans spel kan vara väldigt filmiska och att han gärna pratar sig varm om filmmediet på sociala medier och i intervjuer. 
 
Inom en snar framtid kan hans drömmar bli sanna, då Kojima Productions startar en ny avdelning fokuserad på musik, tv och film i Los Angeles. Det meddelar sajten Gamesindustry
 
 
Det nya teamet kommer att ledas av Riley Russel, som har jobbat inom olika avdelningar på Playstation i nästan 30 år. 
 
- Teamet har som mål att utöka räckvidden och medvetenheten om de produktioner som är under utveckling hos Kojima Productions och att göra dem ännu mer till en del av populärkulturen. Vi är verkligen gladda och ser fram emot att arbeta med de allra bästa talangerna vi kan, inom alla underhållningsindustrier, säger han. 
 
 
Yoshiko Fukuda, chef för affärsutveckling på Kojima Productions, instämmer i peppen. 
 
- Att hitta nya sätt att underhålla, engagera och erbjuda värde till våra fans är viktigt i en snabb och ständigt föränderlig berättarvärld. Vår nya division kommer att ta studion till ännu fler områden som presenterar våra kreativa berättelser bortom spel och för att öppna upp sätt för våra fans att kommunicera och fördjupa sig, säger hon. 
 
Än så länge har Hideo Kojima inte uttalat sig om det nya teamet eller specifikt vad de ska producera, men jag kan tänka mig att han är peppad. De spel han arbetat på är som sagt ofta väldigt cinematiska och han är uttalat inspirerad av olika filmer som "Blade Runner" och "Full Metal Jacket", samt använder gärna etablerade skådespelare i sina spel som Norman Reedus och Mads Mikkelsen. 
 
Vad skulle du vilja se Kojima Productions producera? Vilket är det bästa Hideo Kojima-spelet? 
| 22 november 2021 15:36 |