Film

Skribent

Andreas Samuelson

30 september 2022 | 16:00

Mer tonårssex i ny, färsk ”American Pie”-film

Multitalangen Sujata Day har anlitats att skriva en ny variant av tonårsrullen från 1999.
”American Pie” blev en enorm framgång när den släpptes för 23 år sedan med en inkomst på över 235 miljoner dollar. Sedan kom en uppföljare... och en till... Och sedan en hel serie spinoff-filmer på direkt på DVD, varav den senaste ”Girls’ Rules” kom ut så sent som 2020.
 
Hollywood Reporter skriver att det nu är dags att ”damma av” franchisen med ett färskt tilltag i form av Sujata Day, som ska utveckla idén och skriva manus. Day är en stigande talang som inledde karriären som skådespelare, bland annat i TV-serien ”Insecure” innan hon fortsatte bakom kameran som regissör och manusförfattare. Hennes långfilmsdebut ”Definition Please”, där hon även spelade huvudrollen, vann flera festivalpriser när den kom ut 2020.
 
Vad filmen ska handla om är fortfarande oklart men historien baseras på Days egna idé. Det är tveksamt om några gamla karaktärer återkommer men med tanke på Days beundransvärda talang och det faktum att hon blir den första kvinnliga manusförfattaren i denna franchise så kan det innebära en fräsch, kul, modern (och kanske aningen mindre problematisk...) ”American Pie”-film för 2020-talet.
| 30 september 2022 16:00 |