Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 februari 2017 | 07:15

Mel Gibson kan regissera ”Suicide Squad 2”

Filmskaparen är het igen efter framgångarna för ”Hacksaw Ridge”.
”Hacksaw Ridge” är inte bara ett våldsamt krigsdrama med en fascinerande, sann story. Den är också en välbehövd påminnelse om att Mel Gibson är en av våra vassaste filmskapare. Det är sällan han får chansen att bevisa det - karln har totalt bara regisserat fem långfilmer sedan 1993. Den senaste, ”Apocalypto”, har hunnit bli 11 år gammal.

Men nu haglar galanomineringarna över Gibsons senaste, och kanske lär Hollywood inte dröja lika länge innan den kontroversielle filmskaparen får jobba igen. 

The Wrap menar att han är i tidiga förhandlingar om att tackla uppföljaren till DC Comics ”Suicide Squad”. Gibson är en av flera kandidater, och det är inte säkert att han väljer att tacka ja. Om han gör det, blir det första gången han regisserar en superhjältefilm i en stor franchise, och en uppföljare.



Trots att ”Suicide Squad” sågades av både kritiker och fans, blev filmen en av de mest framgångsrika sommaren 2016. Intäkter på 745 miljoner gör det uppenbart att Deadshot, Harley Quinn och de andra Gotham-skurkarna får komma tillbaks och härja vidare på vita duken.

Regissören David Ayer kommer däremot inte hantera uppföljaren själv. Han fick ta emot den största smällen för en film många menar är rörig och sönderklippt. I ett inlägg på Twitter har Ayer bett fansen om ursäkt, och skriver att han skulle ändra på en hel del om han hade en tidsmaskin.

Så sent som i höstas gick Mel Gibson ut med hård kritik mot dagens superhjältefilmer, och "Batman v Superman" i synnerhet:

- Det är en riktig skitfilm. Jag är inte intresserad av den. Vet du vad skillnaden mellan riktiga superhjältar och serietidningshjältar är? Riktiga superhjältar är inte klädda i spandex.
| 16 februari 2017 07:15 |