Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

7 september 2016 | 11:00

Mel Gibson toksågar "Batman v Superman: Dawn of Justice"

Hårda ord från "Hacksaw Ridge"-aktuelle regissören.
Mel Gibson upplever något av en renässans just nu, då hans senaste film "Hacksaw Ridge" släppts till hyfsade recensioner. Men han kostar trots det på sig att vara frispråkig. Under en intervju med Deadline hade han några väl valda ord att säga om superhjältefilmer i allmänhet, och "Batman v Superman: Dawn of Justice" i synnerhet:

- Det är en riktig skitfilm. Jag är inte intresserad av den. Vet du vad skillnaden mellan riktiga superhjältar och serietidningshjältar är? Riktiga superhjältar är inte klädda i spandex. Så jag vet inte. Spandex måste vara väldigt dyrt.

Han fortsatte med att uttrycka sin förundran över hur superhjältefilmerna kan kosta så mycket att göra:

- Jag kollar på dem och kliar mig i huvudet. Jag är förbluffad över det. Jag tror att det försiggår mycket slöseri, men det kanske är så att jag hade känt annorlunda om jag själv provade att göra en sådan där greenscreen-grej. Det känns bara som att man borde kunna göra dem för mindre pengar. Man spenderar förfärliga summor, 180 miljoner dollar eller mer, och jag fattar inte hur man tjänar tillbaka det efter att man ska betala skatt, och efter att man ger hälften till biosalongerna.

Tycker du Mel Gibson har en poäng? 
| 7 september 2016 11:00 |