Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 mars 2018 | 23:45

Matt Smith fick bättre betalt för sin roll än Claire Foy i "The Crown"

Från och med nu kommer däremot ingen att få bättre betalt än drottningen i "The Crown", lovar seriens producenter.
Claire Foy har spelat huvudrollen som Drottning Elizabeth II under de två första säsongerna av "The Crown". Drottningens make Philip, hertig av Edinburgh, som spelats av Matt Smith har däremot varit den som tjänat mest likt en kunglighet.
 
"The Crown"-producenterna erkände detta under ett panelsamtal i Jerusalem tidigare under dagen. Förklaringen var helt enkelt att Matt Smith, som precis innan hade spelat huvudrollen i "Doctor Who", var hetare på marknaden när rollerna skulle tillsättas. Producenterna försäkrade däremot, enligt Variety, att ingen kommer att tjäna mer än den som spelar drottningen under de resterande säsongerna av Netflix-serien.
 
 
Eftersom "The Crown" planerar att täcka hela Drottning Elizabeths liv vid makten byts både Clarie Foy och Matt Smith ut inför den tredje säsongen av serien. Olivia Colman har knipit rollen som Drottning Elizabeth. Helena Bonham-Carter är klar som hennes syster, Prinsessan Margret - under de kommande två säsongerna, innan alla skådespelare byts ut igen.
 
Det är ännu oklart vem som kommer att axla rollen som den äldre hertigen av Edinburgh, men vem det än nu blir så kommer han åtminstone inte att kunna kräva en högre lön än drottningen. 
 
Vad tycker du om löneskillnaderna i "The Crown"? Är det ens något som är värt att diskutera? Kommentera gärna nedan!
| 13 mars 2018 23:45 |