Film

Skribent

Jakob Åsell

18 september 2020 | 07:40

"Matrix 4" blir en kärlekshistoria menar Keanu Reeves

Skådespelarna hyllar regissören och manusförfattaren Lana Wachowski och ger ledtrådar om vad som komma skall.
Keanu Reeves är på väg tillbaka till rollen som Neo i uppföljaren till den minst sagt ikoniska "Matrix"-triologin. Många är givetvis nyfikna på vad den fjärde filmen i serien kommer att handla om, och under ett besök hos BBC-programmet "The One Show" passade Reeves på att hylla manusförfattaren och regissören Lana Wachowskis manus som han beskrev som en inspirerande kärlekshistoria med både action och underhållning.
 
"Jag har turen att få jobba med en ny Matrix-film. Vi är här i Berlin och försöker skapa magi. Det blir en ny variant på en slags uppmaning att vakna upp, kan man säga", sa Reeves.
 
Utan bjuda på för många detaljer om projektet medgav skådepelaren även att filmen inte kommer att dröja sig kvar vid det förflutna, trots tidigare spekulationer kring att Yahya Abdul-Mateen II möjligen kommer att spela en ung version av Morpheus. Klippet kan ni själva se här nedan.
 
 
Även Neil Patrick Harris, som är en av de nya skådespelarna att ansluta till franchisen, hyllar Lana Wachowski och antyder i en ny intervju att "Matrix 4" kommer att bli något helt nytt, sett till det visuella.
 
"Jag tycker att hon har en fantastiskt inkluderande energi och hennes stil har skiftat visuellt från allt hon tidigare gjort", säger Harris.
 
Lana Wachowski står som ensam regissör på den fjärde "Matrix"-filmen som hon har skrivit manus till ihop med Aleksander Hemon och David Mitchell. Den Oscarsbelönade fotografen John Toll ("Höstlegender", "Braveheart") kommer ta över fotot efter originaltriologins fotograf Bill Pope. "Matrix 4" släpps på bio våren 2022, mer än 18 år efter "Matrix Reloaded".
 

Läs även: Jake Gyllenhaal filmar något nytt med Denis Villeneuve - men vad?

| 18 september 2020 07:40 |