Film

Skribent

Alexander Svensson

14 december 2023 | 23:00

Marvelregissör gör "Wheel of Time"-film - blir starten på en trilogi

Filmen “The Age of Legends” blir den första delen i en trilogi som utspelar sig tusentals år innan Robert Jordans böcker.
“Wheel of Time”-böckerna (eller “Sagan om drakens återkomst”, som de av nån anledning heter på svenska) är redan aktuell i form av en tv-serie hos Amazon och en planerad animerad film med titeln “The White Tower”. Nu offentliggörs ännu ett kommande projekt som utspelar sig i Robert Jordans älskade fantasyvärld: en filmtrilogi som utspelar sig tusentals år innan böckerna.
 
Det är Deadline som rapporterar att filmen “The Age of Legends” ska bli startskottet på en trilogi live-action-filmer som utforskar den mytomspunna tiden innan kampen mellan den förste draken och den ondskefulle Dark One. I filmen kommer vi att få se både “the Forsaken”, de mäktiga män och kvinnor som gick över till mörkret, och de hjältar som kämpade mot dem på ljusets sida.
 
Alexander Karim som Lews Therin Thelamon i tv-serien "The Wheel of Time".
 
Regissör för “The Age of Legends” blir Kari Skogland, mest känd för sitt arbete på Marvelserien “The Falcon and the Winter Soldier”. För manus står Zack Stentz, som bland annat skrivit “X-Men: First Class” och “Thor”.
 
“The Age of Legends” uppges vara fristående från Amazons pågående tv-serie, vilket väl trist nog kanske innebär att vi inte får se Fares Fares och Alexander Karim reprisera sina roller som Ishamael och Lews Therin Thelamon respektive.
 
Är du taggad på mer “Wheel of Time”?
| 14 december 2023 23:00 |