Serie

Skribent

Alexander Svensson

20 oktober 2023 | 15:30

"The Wheel of Time" får en animerad spinoff-film

Filmen "The White Tower" kommer att vara en originalstory som utspelar sig innan händelserna i TV-serien och böckerna.
“The Wheel of Time” är en av Amazon Primes största TV-serier, och baseras på fantasybokserien med samma namn av Robert Jordan (och Brandon Sanderson, som skrev klart de tre sista böckerna efter Jordans bortgång 2007). Nu utvidgas universumet i form av en animerad film.
 
“The White Tower”, som filmen ska heta, utspelar sig innan storyn i “The Wheel of Time” och kommer att följa en ung kvinna som måste fly till det i titeln omnämnda vita tornet för att där kunna lära sig använda de farliga magiska förmågor hon har. Filmen beskrivs som ett YA-projekt, alltså med målgruppen unga vuxna i åtanke (andra kända verk i den genren är “Hunger Games” och “Divergent”).
 
Berättelsen i “The White Tower” verkar vara en originalstory som utspelar sig i Jordans värld. Den är alltså inte specifikt baserad på någon av de totalt femton “Wheel of Time”-böcker som Jordan och Sanderson skrivit.
 
Filmen kommer att vara i 3D-animation och ska regisseras av Jay Oliva, som tidigare gjort en hel drös animerade superhjälteprojekt åt både Marvel och DC. Manuset är skrivet av Zack Stentz, som även ligger bakom manuset till “Thor”. Några skådespelare har ännu inte anslutit till projektet.
| 20 oktober 2023 15:30 |