Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 juni 2018 | 08:45

Marvel Studios lovar fler kvinnliga superhjältar

”Mer än hälften” av superhjältarna i MCU kommer vara kvinnor inom kort, och fler hbt-karaktärer ska introduceras.
Marvel-chefen Kevin Feige är ute och gör PR för nya ”Ant-Man and the Wasp”, vilket innebär många goa citat och löften till press och fans. Feige är nämligen den som vaktar MCU:s alla hemligheter och känner till alla planer, men är också generös med nya avslöjanden när han är på det humöret.

I nya intervjuer lovar producenten mer mångfald i Marvel Cinematic Universe. Under tio år av väldigt framgångsrika storfilmer har de flesta fokuserat på manliga hjältar - i ”Ant-Man and the Wasp” är det första gången som en kvinnlig karaktär nämns i titeln.

- Så småningom kommer vi till den punkt… Det vore fantastiskt att se alla våra kvinnliga hjältar på samma sätt vi sett männen… Det är aldrig bara män, men främst män. Jag tror vi kommer till en punkt där vi har så många fantastiska kvinnliga karaktärer, att de kommer ses som våra hjältar, och inte främst kvinnor eller män. De blir helt enkelt våra Marvel-hjältar, och fler än hälften kommer vara kvinnor, säger Feige till Screenrant.
 

Kevin Feige med Brie Larson.
 
Studions nästa äventyr fokuserar på Captain Marvel, och blir den första solofilmen för en kvinnlig Marvel-hjälte. Skådespelerskan Brie Larson har dock, tillsammans med Scarlett Johansson (Black Widow) och Tessa Thompson (Valkyrie) lagt fram önskemål om en helkvinnlig ensemblefilm i stil med ”The Avengers”.

I en intervju med Playlist blev Feige också tillfrågad om några homo- eller bisexuella karaktärer är på gång:

- Ja. Både karaktärer ni sett och såna ni inte sett än, svarar Feige.

Tessa Thompson har berättat att hennes karaktär Valkyrie i "Thor: Ragnarök" är bisexuell, men det nämndes aldrig i filmen.
 
"Ant-Man and the Wasp" får biopremiär 4 juli.
 
Marvel Cinematic Universe står inför en stor förändring när nuvarande Fas 3 avslutas med "Avengers 4" nästa vår. Bekräftade filmer för Fas 4 är uppföljarna "Spider-Man: Far From Home" och "Guardians of the Galaxy vol. 3", men i övrigt finns det utrymme att ta fram nya franchiser och presentera nya hjältar.

Förhoppningsvis vågar Marvel, med "Black Panther"-succén bakom sig, satsa på ännu mer mångfald och försöka förändra den superhjältegenre man varit med och byggt upp.
 
Vilka nya hjältar och karaktärer skulle ni vilja följa i MCU framöver?
| 26 juni 2018 08:45 |