Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 augusti 2022 | 08:53

Marvel lade ner Iron Man-spel av svenska Avalanche Studios

Studion bakom "Just Cause" och "Mad Max" ska ha jobbat på ett spel i en öppen värld med Iron Man i huvudrollen.
De senaste veckorna har det ryktats en del om att ett påkostat spel om Iron Man är under utveckling. Nu visar det sig faktiskt att ett sådant spel har varit under utveckling – men att spelet har lagts ner.
 
I en intervju med YouTube-kanalen MinnMax berättar nämligen svenska Avalanche Studios (mest kända för "Just Cause"-serien) grundare Christofer Sundberg att de arbetade på ett spel om Marvel-hjälten, som lades ner redan 2012.
 
I klippet berättar han att spelet var under utveckling i ett par år, att det skulle ha varit ett spel i en öppen värld där du skulle kunna "lyfta och flyga vart som helst". Iron Man ska ha haft förmågan att slå fiender genom väggar med sina repulsorhandskar. 
 
 
 
Runt den här tiden kom istället två riktigt usla och dåligt recenserade spel baserade på filmerna "Iron Man" och "Iron Man 2", samt "Iron Man VR" senare under 2020.
 
Avalanche Studios ligger som sagt bakom "Just Cause"-spelen, men har även gjort spelen "Rage 2" och "Mad Max". Christofer Sundberg har sedan dess lämnat och startat sin egen studio, Liquid Studios.
 
Med tanke på att spelet lades ner för cirka 10 år sedan, finns det en chans att det beryktade Iron Man-spelet faktiskt kan bli verkligen, men vi får helt enkelt ha tålamod.
 
Andra Marvel-spel som för tillfället är under utveckling är "Marvel's Spider-Man 2" och "Wolverine" av Insomniac Games och "Marvel's Midnight Suns" av Firaxis Games, som nyligen blev försenat.
 
Hade du velat spela ett Iron Man-spel av Avalanche Studios?
| 18 augusti 2022 08:53 |