Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 november 2021 | 19:35

Valter Skarsgård tar över i de nya Beckfilmerna

Skådespelaren kliver in i rollen som Martin Becks barnbarn Vilhelm, som nu ska bli polis.
Vilhelm Beck är redo att gå i sin morfars fotspår. När nästa Beckfilm släpps i jul är det med mera fokus på Martin Becks barnbarn, som själv håller på att utbilda sig till polis. Och därmed kliver en Skarsgård in i Becks universum.
 
Det har blivit dags för Valter Skarsgård att ta över rollen som Vilhelm Beck (tidigare spelad av Tommy Wättring). Vilhelm har dykt upp i filmerna med jämna mellanrum, och i den senaste - "Beck: Den förlorade sonen" - fick tittarna veta att han har kommit in på polishögskolan.
 
– I den här vändan blir det lite introduktion av karaktären, han börjar plugga på Polishögskolan och jobbar sig in i den världen, berättar Valter Skarsgård för Aftonbladet.
 
Med tanke på att Peter Haber mer eller mindre checkat ut från den här filmserien för flera år sen, kan det vara så att producenterna planerar att lämna över "Beck"-franchisen till en helt ny, ung och pigg Beck?
 
 
26-årige Valter Skarsgård, yngst bland skådespelarbröderna Alexander, Gustaf och Bill, har synts i filmer som "IRL" och "Funhouse", samt i tv-serien "Zebrarummet". Han ska även spela hockeylegendaren Börje Salming i en dramaserie för Viaplay.
 
Peter Haber kommer dock tillbaka för sin sedvanliga biroll i de fyra nya Beckfilmer som spelats in under året. C More bekräftar att den första släpps på självaste juldagen, 25 december. 
 
| 1 november 2021 19:35 |