Film

Skribent

MovieZine

6 februari 2021 | 16:00

"Beck: Den förlorade sonen" lämnar tittarna med en stor fråga

Den nya filmen lämnar tittarna med en stor cliffhanger.
Årets omgång av Beckfilmer har kommit till sitt slut, men fans kan vara lugna - fyra till ska snart spelas in. Frågan är förstås om huvudpersonen överhuvudtaget är kvar när "Beck" återvänder? Och kan de här filmerna fortsätta utan Peter Haber?
 
Streama "Beck: Den förlorade sonen" på C More

Här är några av frågorna som väcks efter senaste filmen.
 

Är Martin Beck död?

 
Filmen lämnade tittarna med en stor cliffhanger. Martin Beck har gått med på en riskfylld hjärnoperation som kan rädda hans liv. Men chansen till överlevnad är endast 20 procent.

Peter Haber har upprepade gånger sagt i intervjuer att han känner sig klar med att spela rollen som Martin Beck, det är något vi hörde redan för femton år sen. Frågan är om detta kan ha blivit hans sista film?

Inom kort lär vi få veta. TV4/C More kommer att meddela sina planer för fyra nya Beckfilmer inom någon vecka, och förhoppningsvis blir det klart om Peter Haber är en del av dem eller inte.
 
 

När kommer nästa Beckfilm?

 
Fyra nya Beckfilmer spelas in nu i vår. Vilka skådespelare som medverkar är inte känt, inte heller vad filmerna ska handla om.

Nästa Beckfilm kommer få premiär redan i slutet av 2021. Samtliga fyra släpps på streaming på C More under vintern 2021/2022. Filmerna kommer att visas på TV4 längre fram.
 
Large e6cccb878e37e85aecf5f8afb5bf9336 beck5
 

Kan "Beck"-serien fortsätta utan Martin Beck?

 
Beck är en ofantligt populär franchise, som lockat massvis med tittare både till C More och TV4 genom åren.

Det är uppenbart att Peter Habers roll har blivit allt mindre. Om skådespelaren önskar lämna serien kan det bli problematiskt - iallafall tills Beck får en ofrånkomlig reboot med nya skådespelare om några år. (Haber var ju knappast den förste att spela Martin Beck på film, och han lär inte bli den siste.)

Men det finns en enkel lösning som vi hoppas att producenterna väljer. I "Beck: Den förlorade sonen" får vi veta att Martins barnbarn (spelad av Tommy Wättring) har kommit in på polishögskolan.

Kan det vara så att kommande filmer får följa en nyutexaminerad Vilhelm Beck, som - med eller utan stöd av morfar - själv börjar arbeta med tuffa mordfall?
 
Large 036d08b5ba67100d6937334c6c79850c beck4
 

Skådespelarna i "Beck: Den förlorade sonen"

 
En del bekanta ansikten syns i gästrollerna i den senaste Beckfilmen. Var har vi sett dem förr?

Cecilia Eklund spelas av Carina Lidbom, kanske mest känd som Sunes mamma i "Sunes sommar". Hennes söner spelas av Jonas Bane ("Andra avenyn") och Erik Enge (kommande "Tigrar"). Rollen som Leon görs av Amed Bozan, som vi har kunnat se i "Kalifat".
 
Large 88f4a4700a1d12479496888741ee5ec8 beck2
 
Alla Beckfilmer finns att streama på C More. Prova C More gratis i två veckor - läs mer på cmore.se...
| 6 februari 2021 16:00 |