Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 januari 2016 | 20:00

Martin Beck på väg till Hollywood

Det går framåt för Tomas Alfredsons engelskspråkiga remake.
Här hemma sjunger Beckfilmerna på sista versen. Vårens fyra nya deckare sägs bli de sista, och skådespelaren Mikael Persbrandt har redan lämnat sin roll.

Men snart blir dags att introducera den svenske snuten för en bred, internationell publik. Som MovieZine skrev redan 2012 ska det bli en amerikansk nyinspelning av ”Roseanna”. Tomas Alfredson är fortfarande kopplad till projektet och har haft flera möten med författaren Maj Sjöwall. 

Sjöwall säger till Nöjesbladet i helgen att regissören är mycket entusiastisk:

– Jag tycker att han är en otroligt begåvad person. Så jag är otroligt stolt över att han vill göra det här. Jag är själv väldigt nyfiken på vilka skådespelare han kommer att välja.

Precis som boken ska filmen ta plats i 1960-talets Stockholm. Kriminalassistent Beck kopplas in när liket efter en ung, amerikansk kvinna hittas på en Göta Kanal-färja.

Maj Sjöwall och Per Wahlöös roman från 1965 har redan filmats två gånger: år 1967 med Keve Hjelm som Martin Beck och 1993 med Gösta Ekman. Då stod Daniel Alfredson för regin. Nu ska alltså brorsan Tomas Alfredson ta över i vad som kan bli nästa stora svensk-amerikanska samarbete efter ”The Girl with the Dragon Tattoo”.

Just nu finns det inga mer detaljer om och när arbetet med filmen börjar på allvar.

Se hyllningsfilmen till Gunvald Larsson:


Senaste filmen "Beck - Gunvald" finns just nu att streama på C More.
| 3 januari 2016 20:00 |