Skribent

Mats Karlsson

2 december 2012 | 11:01

Tomas Alfredson vill göra Beck-film

Har fört diskussioner med författaren Maj ­Sjöwall.

Tomas Alfredson har gjort allt rätt de senaste åren med "Låt den rätte komma in" och "Tinker Tailor Soldier Spy" som har satt honom på världskartan. Nu håller han på med en filmatisering av Astrid Lindgrens "Bröderna Lejonhjärta" och det verkar som att han kommer att fortsätta med fler svenska projekt. Nu har Alfredson visat intresse för att göra en Beck-film i lyxförpackning, skriver Aftonbladet.

Tomas Alfredson och hans producent Peter "Piodor" Gustafsson har fört diskussioner om att göra en film baserad på en bok i Maj Sjöwalls och Per Wahlöös svit "Roman om ett brott".

- Vi pratade om det för att det är den enda bok som det inte har gjorts film på. Men i nuläget är det inget konkret. Det får vi se tiden an. "Terroristerna" är den ­enda bok som inte har filmats. Jag träffade Tomas ­Alfredson häromdagen, men nu håller han ju på med "Bröderna Lejonhjärta". Så han har fullt upp med det, säger Sjöwall.

Att det fortfarande finns intresse för Beck-film är givet, både hos publiken och hos produktionsbolaget Filmlance.

– ”Beck” är en av de starkaste och populäraste serierna vi har gjort. Det är otroligt folkkärt och uppskattat. Med störst sannolikhet kommer vi att fortsätta göra fler med samma gamla gubbar. Det finns ingen anledning att sluta så länge vi tycker att det är kul, säger producent Lars Blomgren på Filmlance till Aftonbladet.

Att Alfredson skulle visa intresse av att göra en Beck-film, efter 26 Beck-filmer var aningen oväntat. Men Alfredson kan sannerligen pumpa in nytt fräscht blod och nyfikenheten är stor för vad han nu har planerat.

| 2 december 2012 11:01 |