Film

Skribent

Andreas Samuelson

25 oktober 2022 | 14:30

Marlon Wayans försvarar ”White Chicks”

Skådespelaren och komikern som spelade en av huvudrollerna i komedin från 2004 tycker dagens samhälle behöver mer humor.
Keenen Ivory Wayans komedi kom i kölvattnet av succén med bröderna Wayans ”Scary Movie”. Marlon och Shawn Wayans spelade huvudrollerna som två FBI-agenter som går täckmantel utklädda till två vita, blonda tjejer.
 
Filmen hatades av kritikerna som gärna omnämner som den av världens sämsta filmer även om den gick hem på biograferna. På senare dagar har den ansetts som en kultfilm men även rasistisk (!) då den gör narr av blondiner...
 
I en intervju med BuzzFeed om nya filmen ” The Curse of Bridge Hollow” pratar Marlon om hur ”White Chicks” hade mottagits om den gjordes idag. Skådespelaren hymlade inte över sina känslor kring dagens cancel-kultur och anser att den typen av filmen behövs mer än någonsin.
 
- Jag vet inte vilken planet vi är på där man tror att folk inte behöver skratt och att folk måste censureras. Om jag blir canceled över ett skämt så tackar jag för den tjänsten. Det är sorgligt att samhället blivit ett ställe där vi inte kan skratta längre.
 
Wayans har inte mycket till övers varken för cancel-generationen eller ”rädda filmbolagschefer”.
 
- Jag kommer fortfarande berätta mina skämt som jag vill. Och om du vill tjäna lite pengar, hoppa ombord. Om inte så hittar jag ett sätt att göra det själv. Jag känner min publik. De kommer till min föreställning varje helg och de går hem nöjda och skrattande. En sak om Wayans - vi har alltid sagt de värsta skämten på bästa sätt.
| 25 oktober 2022 14:30 |