Film

Skribent

Josefine Krischausky

11 april 2022 | 18:00

Mark Wahlberg vill satsa på fler seriösa roller: "Ett nytt kapitel"

Det verklighetsbaserade dramat "Father Stu" har inspirerat skådespelaren att fokusera mer på allvar och meningsfullhet, i valet av sina kommande filmroller.
Mark Wahlberg är redo att börja fokusera på ett nytt spår i sin karriär. Skådespelaren har blivit inspirerad att röra sig längre bort från komedier och actionrullar, för att istället satsa vidare på allvarliga roller, i djupare filmer.
 
Walhberg är just nu aktuell i det biografiska dramat "Father Stu", där han spelar huvudrollen som den verklige boxaren Stuart Long, som efter en olycka sadlade om och blev en katolsk präst. Enligt skådespelaren, som även står som en av producenterna, har filmen och dess inspirerande berättelse fått upp hans ögon för nya möjligheter.
 
– Jag känner att detta är början på ett nytt kapitel för mig, att genom saker som detta, med riktig substans, kunna hjälpa människor. Jag vill definitivt fokusera på att göra mer. Inte nödvändigtvis bara religions-relaterat innehåll, men saker som kan hjälpa folk, säger skådespelaren i en intervju med Entertainment Tonight
 
– Förhoppningvis öppnar den här filmen en dörr inte bara för mig, men för flera andra i Hollywood, till att skapa mer meningsfullt innehåll. 
 
 
Samtidigt ser Wahlberg en framtid där han backar från filmvärlden och de mer krävande rollerna, för att fokusera på sin familj. På Entertainment Tonights fråga om när han planerar att lämna rampljuset i Hollywood, svarar skådespelaren att det gärna får bli "förr, snarare än senare". 
 
På senare tid har Wahlberg varit aktuell i sci-fi-äventyret "Infinite", och mest nyligen i tv-spelsfilmen "Uncharted". Förra året kunde han även ses i dramat "Joe Bell", baserat på en sann historia, som också kan läggas till bland hans mer seriösa roller, tillsammans med tidigare filmer som "The Departed".
 
"Father Stu", som går upp på biografer i USA denna vecka, har svensk digialpremiär den 13 juni. Utöver det är Walhberg närmast aktuell med Netflix-komedin "Me Time", som förväntas släppas senare detta år. 
| 11 april 2022 18:00 |