Film

Skribent

Mats Karlsson

5 juni 2018 | 19:15

Maffig trailer till "Mortal Engines"

Christian Rivers regisserar den Peter Jackson-producerade fantasyfilmen.
Hösten 2016 kom beskedet många fantasyälskare hade väntat på, "Mortal Engines" var på väg till bioduken och självaste Peter Jackson var inblandad. I december kom teaser-trailern och nu har studion Universal släppt en ny, längre och maffigare trailer. Kolla in den nedan:
 
 
Denna gång har Peter Jackson lagt fokus på manusarbetet och producentrollen, registolen har han överlåtit till Christian Rivers, som har jobbat med Jackson ända sedan "Braindead". I "The Hobbit" var Rivers second unit-regissör och har jobbat mycket med specialeffekter genom åren, som också märks i ovanstående "Mortal Engines"-trailer.
 
"Mortal Engines" baseras på Phillip Reeves bok med samma namn. Det är Jackson själv och de gamla parhästarna Fran Walsh och Philippa Boyens ("Sagan om ringen" och "Hobbit") som har skrivit manus.
 
Enligt regissören Christian Rivers har ambitionen varit att få till en film som är i mittpunkten av "Mad Max", Harry Potter" och "Star Wars":
 
- När vi letade efter potentiella partners till filmen hade jag en triangel bestående av Mad Max, Harry Potter och Star Wars. Jag sa att filmen behöver landa nånstans i mitten av de tre. Det kommer ju inte bli någon av de filmerna, men det var ett bra riktmärke.
 
Den officiella synopsin lyder:
 
Tusentals år efter att en katastrof förstörde civilisationen har mänskligheten anpassat sig och ett nytt sätt att leva har utvecklats. Gigantiska vandrande städer rör sig nu över jorden, på jakt efter mindre städer att plundra.

Tom Natsworthy (Sheehan) - som kommer från en lägre nivå av den stora rovstaden London – kämpar för sin egen överlevnad efter att han mött den farliga Hester Shaw (Hilmar). Två motsatser, vars vägar aldrig borde ha korsat, bildar en osannolik allians, vars öde är att förändra framtiden.
 
I rollistan hittas skådespelarna Hugo Weaving, Robert Sheehan, Ronan Raftery, Stephen Lang, Patrick Malahide, Colin Salmon, Hera Hilmar, Jihae, Leila George och Rege-Jean Page.
 
"Mortal Engines" får biopremiär 14 december.
| 5 juni 2018 19:15 |