Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 december 2017 | 17:15

Trailerpremiär: Peter Jackson är tillbaka med storslagna ”Mortal Engines”

I framtiden rullar storstäder omkring på hjul. Missa inte första teasern till 2018 års stora julfilm!
Tusentals år från nu, när civilisationen har fallit, har mänskligheten anpassat sig till ett nytt sätt att leva. Gigantiska metropoler härskar över Jorden och slukar mindre städer. Här möter vi Tom Natsworthy från London, som får slåss för sin överlevnad när han möter den farliga flyktingen Hester Shaw. De är varandras motsatser men tvingas att samarbeta för att ändra framtidens kurs.

Så lyder i korta drag handlingen i strampunk-äventyret ”Mortal Engines”, baserad på boken ”De vandrande städerna” av Phillip Reeve. Den första teaser-trailern är överraskande effektiv utan att egentligen visa mycket av filmen, mer än den enorma skalan och hur idén med rullande storstäder funkar på bioduken. Kolla in:
 
 
För manus står Peter Jackson, Philippa Boyens och Fran Walsh - trion som gav oss ”Sagan om Ringen”-filmerna och ”King Kong”. Den här gången går registolen till debutanten Christian Rivers, som har jobbat bakom kulisserna på många av Peter Jacksons filmer.

Nykomlingar blir det även i huvudrollerna: Tom och Hester spelas av Robert Sheehan ("Fortitude") och Hera Hilmar ("Da Vinci's Demons"). I rollistan finns också Hugo Weaving och Stephen Lang.
 
"Mortal Engines" får svensk biopremiär den 14 december 2018. Hur är era förväntningar efter att ha sett trailern?
| 18 december 2017 17:15 |