Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 oktober 2016 | 01:15

"Mortal Engines" är Peter Jacksons nya fantasy-projekt

Skriver manus till post-apokalyptisk science fiction tillsammans med Fran Walsh och Philippa Boyens.
Är det redan dags för nästa episka fantasy-serie av teamet bakom ”Sagan om Ringen” och ”The Hobbit”? 

Hjulen är i rullning på Peter Jackson, Fran Walsh och Philippa Boyens ambitiösa nya projekt. Trion jobbar på att omvandla boken ”Mortal Engines” (”De vandrande städerna”) av Phillip Reeve till film. 

Det är en science fiction-historia som utspelar sig i en postapokalyptisk, steampunk-inspirerad värld tusentals år i framtiden, där storstäder rullar omkring på hjul och slåss om livsviktiga resurser. Och blir det en succé finns ytterligare tre böcker att filma.

Jackson kommenterar på sin Facebooksida:

- Vi har haft rättigheterna till bokserien länge, men vi har fått vänta på rätt tillfälle. Men så fort vi läste dem insåg vi vilka spännande filmer de kunde bli. Jag kan knappt vänta tills jag får se dem!



Registolen överlämnas den här gången till Christian Rivers, som jobbat med storyboards och specialeffekter på flera av Jacksons filmer sedan ”Braindead” - och inte minst ”King Kong” som gav honom en Oscar. Rivers var second unit director på ”The Hobbit” bioaktuella ”Peter och draken Elliott” och regisserar ett segment i kommande skräckantologin ”Minutes Past Midnight”. 

”Mortal Engines” blir Christian Rivers långfilmsdebut och kan börja spelas in redan till våren. 
| 25 oktober 2016 01:15 |