Film

Skribent

Viktor Jerner

3 november 2015 | 16:30

Maffig rysk film om vikingar på gång

Medan vi alla väntar in Mel Gibsons vikingfilm "Berserker" - som sannolikt aldrig kommer se dagens ljus - tar ryssarna täten i genren.
Detta gör de med "Viking", en kommande film från producenterna bakom påkostade "Night Watch" och "Day Watch". Regisserar gör Andrey Kravchuk, vars förra film "Admiral" (2008) blev en relativt stor finansiell succé i Ryssland. Om man ska lita på filmens IMDb-sida så handlar den om vikingaprisen Vladimir, som efter sin fars död tvingas i exil bortom "det frusna havet". Den rollen görs av Danila Kozlovsky, som också gör en av huvudrollerna i den efterlängtade POV-filmen "Hardcore" som MovieZine har skrivit om tidigare. Utöver honom så är även svenska Joakim Nätterqvist ("Arn") med på ett hörn, samt Svetlana Khodchenkova från "The Wolverine". 

Nyligen fick vi en explosiv bakom kulisserna-featurette från produktionen, och den kan ses nedan. Hur går då tankarna kring det här? För det första ser det ut att bli härligt flippat, smutsigt och adrenalinladdat, men frågan är hur sugen man är på den här typen av film över huvud taget just nu. Det kanske bara är jag, men det är lite av en mättnadskänsla jag får när jag ser allt det här. Hästar, svärd, yxor, enorma hammare, sköldar, skägg och hjälmar, man är allt lite trött på det. Sen förs också tankarna osökt till en sekvens ur "Game of Thrones"-avsnittet "Hardhome" som spontant känns svår att toppa. Hur som helst, vissa bitar ser sanslöst häftiga ut och jag tänker inte döma ut slutresultatet på förhand. Om lite över ett år landar den på biograferna, då får vi se om den levererar. 


Vad säger ni; hur ser peppen ut inför detta ryska megaprojekt? 
| 3 november 2015 16:30 |