Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 oktober 2015 | 16:30

”Mad Max: Fury Road” får två uppföljare

George Miller trycker gasen i botten.
Det dröjde trettio år innan George Miller fick ur sig en ny film om galne Max, men jäklar vilken succé! De flesta är överens om att ”Mad Max: Fury Road” är årets actionfilm, och isåfall - goda nyheter nedan. Miller kör så det ryker med inte bara en, utan två planerade uppföljare.

Filmskaparen berättade för Top Gear:

- ”Fury Road” fick grönt ljus tre gånger och föll ihop tre gånger. Vi skulle filma den redan 2001 med Mel Gibson, när 9/11 inträffade. Dollarn föll i värde och vi förlorade vår budget. När vi sedan skulle vi filma i Australien fick öknen regn för första gången på femton år. Så hamnade vi till slut i Namibia. 

- Men i den här processen fick vi gräva djupt i våra karaktärer, och skärskåda inte bara dem men också varje fordon. Hur rattarna blev religiösa artefakter, och sådana saker. Så fick vi två manus till, utan att vi ens försökte.

George Miller för samtal med Warner Bros för att se vilken historia som ska filmas härnäst. Vi vet sen tidigare att en av filmerna bär titeln "Mad Max: The Wasteland", och vi håller tummarna för att Furiosa (Charlize Theron) får en egen film.

Men innan nästa ”Mad Max”-film ser George Miller fram emot ett lite lugnare jobb.

- Jag vill göra en mindre film, utan specialeffekter, bara något fort. Vi filmade ”Fury Road” i åtta månader… det är jättelång tid. Det sliter på en. Vi planerar två till, men det ligger längre fram i tiden.

För en gångs skull är det här uppföljare vi ser fram emot! 

Idag landade ”Mad Max: Fury Road” på Blu-ray och DVD, här tävlar vi ut fem ex av filmen. 
| 5 oktober 2015 16:30 |