Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 maj 2015 | 10:00

"Mad Max: Fury Road"-uppföljarens titel avslöjad

Men filmen måste spela in mer pengar först.
Jag tror vi har sett en framtida kultfilm födas de senaste dagarna. "Fury Road" har blivit nästintill universellt hyllad och både publik och kritiker är lika delar imponerade som underhållna av George Millers actionrökare. Miller själv har hintat om en eventuell uppföljare (eller flera) men att få en sådan att lyfta hänger på ett flertal faktorer i nuläget.

För det första måste "Fury Road" spela in mer pengar. Hur lyckad den än är så är den trots allt bara tillåten från 15 år och uppåt, vilket såklart begränsar publiken. 110 miljoner dollar har den spelat in såhär långt världen över, på en uppskattad budget på cirka 150 miljoner dollar. Absolut inte dåligt alltså, men akapella-filmen "Pitch Perfect 2" spelade exempelvis in nästan 25 miljoner dollar mer under sin öppningshelg (om man bara ser till den amerikanska marknaden).

Under en intervju med "The Q & A Podcast" avslöjade George Miller att den tilltänkta titeln på en eventuell uppföljare är "Mad Max: The Wasteland".

- Vi har ett manus och en novell. De kom till eftersom vi hade förseningar under inspelningarna och när vi skrev bakgrundshistorierna så bara expanderade de.

Ytterligare en faktor som spelar in är om skådespelarna är sugna på att återvända. Charlize Theron har uttalat sig om hur tuffa inspelningarna var, och Tom Hardy om hur arg han stundtals var på Millers brist på regi.

Personligen tycker jag en uppföljare vore ett tveeggat svärd. Vore inte det absolut coolaste om "Fury Road" bara skulle bli en engångsföreteelse, som inte sunkas ner av undermåliga uppföljare (om de nu skulle bli undermåliga vill säga). Tänk er till exempel "The Matrix" utan uppföljarna. Det hade varit något det. 

Vill du se en uppföljare på "Fury Road"? 

Källa: Collider
| 19 maj 2015 10:00 |