Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 mars 2020 | 17:30

Lyckliga toner i spralliga nya trailern till "Trolls 2: Världsturnén"

Poppy och hennes trollkompisar upptäcker att deras värld är betydligt större än de trodde. Här är vårens antagligen gladaste animerade film.
Lyckotroll, rock'n'roll, pophistoriens stora hits och Ludwig Göransson. Snart är det dags för uppföljaren till "Trolls" att inta biodukarna, och den nya trailern visar att denna filmiska värld håller på att breddas rejält.

Poppy och hennes vänner har alltid trott att deras poppiga nation var den enda, men de ska få upptäcka hur mycket annan musik som finns i världen. Och det är svårt att leva i harmoni - en arg rockdrottning vill nämligen att just hennes musikstil ska vara den dominerande. Anar vi en dold politisk kommentar här?

Kolla in en färsk trailer till "Trolls 2: Världsturnén" med röster av Anna Kendrick, Justin Timberlake och Kelly Clarkson.
 
 
Första "Trolls" var en lycklig film med ett gott budskap, och såg dessutom förbluffande snygg ut. Jag frågade häromveckan regissören Walt Dohrn om hur han tog sig an uppföljaren:

- Vi visste tidigt att om den första blir en hit så ska vi göra en till. En uppföljare måste leverera allt det som första filmen hade, men den behöver också fler karaktärer, nya världar att besöka, och eftersom det är en "Trolls"-film så behövs det mer musik. Det dikterade vad historien skulle bli. Vilka blir våra nya troll? Tidigt började vi prata om mångfalden, och att göra det till vår berättelse, berättar Walt Dohrn.

Det blir mer musik, mer nya genrer. Du har jobbat med Oscarsvinnande svenska musik-maestron Ludwig Göransson. Vad är hans bidrag till "Trolls"?

- Ludwig Göransson blev involverad tidigt, redan innan han fick sin Oscar för "Black Panther". Han hade producerat Childish Gambinos album, som vi alla är stora fans av. Vi träffade honom tidigt och började ta fram lite demos. "Trolls Just Wanna Have Fun" var en av de första låtarna vi började jobba på. Vi ville göra en mashup och han kom med lite förslag. Sen blev Justin involverad och de blev partners, de skrev originalsånger ihop för filmen. Ludwig har varit med hela tiden och jag är ett enormt fan av honom.
 
"Trolls 2: Världsturnén" får svensk biopremiär den 8 april.
| 7 mars 2020 17:30 |