Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 januari 2017 | 10:20

Nej, Lucasfilm kommer inte att dataanimera Carrie Fisher

Filmbolaget bakom "Star Wars" förnekar senaste ryktet i ett meddelande till fansen.
Prinsessan Leia får vila i frid. I ett uttalande från Lucasfilm förnekar filmbolaget veckans rykte om att Carrie Fisher skulle bli dataanimerad i kommande filmer.

”Vi brukar vanligtvis inte svara på fansens eller pressens spekulationer, men det går ett rykte som vi vill bemöta. Vi vill försäkra våra fans om att Lucasfilm inte har planer på att digitalt återskapa Carrie Fishers prestation som Prinsessan eller General Leia Organa”, skriver man på StarWars.com.

”Carrie Fisher var, är och kommer alltid att vara en del av Lucasfilms familj. Hon var vår prinsessa, vår general, och vår vän. Vi sörjer fortfarande hennes förlust. Vi hedrar hennes minne och arv som Prinsessan Leia, och kommer alltid sträva efter att hedra allt hon gav till Star Wars.”Ryktet startade i ett brittiskt tv-program, som påstod att Fisher kunde återupplivas för kommande filmer på samma sätt som Peter Cushing i bioaktuella ”Rogue One: A Star Wars Story”. I samma film syns, ironiskt nog, även en CGI-version av en ung Carrie Fisher som Leia.

Vi ska dock få se mer av General Leia redan i december då "Star Wars: Episod VIII" får biopremiär. Carrie Fisher hann filma färdigt alla sina scener, innan hon gick bort i slutet av 2016.

| 14 januari 2017 10:20 |