RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

13 januari 2017 | 08:30

Dataanimerad Leia kan dyka upp i framtida ”Star Wars”-filmer

Disney sägs förhandla med bortgångna Carrie Fishers familj om hennes fortsatta framtid i filmserien.
Skådespelerskan Carrie Fisher har verkligen skapat en odödlig karaktär med prinsessan Leia i ”Stjärnornas krig”. Men efter hennes död den 27:e december 2016 är frågan om den omtyckta rollfiguren bör få vila, eller leva sitt eget liv. 

Om filmstudion får sin vilja igenom, kommer vi se mer av Leia i kommande ”Star Wars”-filmer. Fisher sägs ha spelat in alla sina scener för ”Episod VIII”, så troligen gäller det eventuella reshoots samt den planerade ”Episod IX”. 

Brittiska programmet BBC Newsnight rapporterar att ”Disney förhandlar med skådespelerskans familj över hennes framtid i filmserien”.



Fisher skulle isåfall gå i samma spår som Peter Cushing, som återupplivades digitalt för ett gästspel som Grand Moff Tarkin i bioaktuella ”Rogue One: A Star Wars Story”. I samma film såg vi även en ung Leia titta fram med CGI-hjälp. 

Tekniken finns redan där. Den går säkert att finslipa på, men Hollywood har insett att en skådespelares död inte behöver bli något stort hinder för deras filmplaner. Förutom att det kanske känns olämpligt tidigt att börja förhandla om att låna Carrie Fishers likhet till nya filmer, kvarstår den etiska frågan om man verkligen borde?

Hur mycket Leia vi får se i kommande filmer, och hur det kommer att lösas, återstår bara att se. 


Hur känns tanken på en dataanimerad Leia i kommande filmer? Tyck till nedan.
| 13 januari 2017 08:30 |