Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 januari 2021 | 10:02

"The Lord of the Rings: Gollum" försenas till 2022

Vi får vänta ett litet tag till innan vi får spela som den mörka varelsen Gollum från "Sagan om Ringen"-filmerna.
Spelet om den mörka varelsen från J.R.R Tolkiens fantasyböcker och "Sagan om Ringen"-filmerna, "The Lord of the Rings: Gollum", var tidigare planerat att släppas någon gång under 2021. 
 
Nu har istället de tyska utvecklarna Daedalic Entertainment gått ut med att de skjuter upp spelets lansering till 2022, efter att de "bildat ett brödraskap" med utgivarna Nacon. 
 
 
Den förlängda utvecklingstiden gör att Daedalic Entertainment kan "utnyttja kraften i den nya generationen konsoler", då spelet är på väg till Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch och PC. 
 
Spelet utspelar sig före filmerna och böckerna, efter att hobbiten Sméagol fick tag i den magiska ringen och långsamt blev förvandlad till den mörka varelsen Gollum. Spelet har ingenting med filmerna av Peter Jackson att göra, utan är en fristående berättelse. I spelet har du möjlighet att göra val, antingen som Gollum eller Sméagol. Utvecklarna själva beskriver det som ett "berättelsedrivet actionäventyr med smyginslag".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
"Vi försöker att berätta historier som inte har visats i filmerna. Vi berättar historien om en karaktär vi känner till, men upprepar inte det du redan vet", har chefen Carsten Fichtelmann sagt till PC Gamer
 
"The Lord of the Rings: Gollum" är ett i ledet av spel som försenats den senaste tiden, som "Hogwarts: Legacy", "Halo Infinite" och det svenskutvecklade "Avatar"-spelet
 
Kan ett spel helt fokuserat på Gollum bli bra? Vilket är det bästa "Sagan om Ringen"-spelet? 
 
| 27 januari 2021 10:02 |