Serie

Skribent

Alexander Kardelo

13 januari 2021 | 12:25

Nya detaljer om handlingen i "Lord of the Rings"-serien

Amazons tv-serie besöker Dimmiga bergen, Lindon och kungariket Númenor.
Den påkostade tv-serien "The Lord of the Rings" närmar sig, och idag har vi äntligen en officiell synopsis. Den något vaga beskrivningen ger fansen iallafall en känsla av vad som väntar när streamingtjänsten Amazon Prime Video beger sig till Tolkiens världar.
 
Serien utspelar sig tusentals år innan Peter Jacksons filmer och kommer ge en fördjupning i J.R.R. Tolkiens mytomspunna fantasyvärldar. Sajten TheOneRing.net har de första detaljerna:

Amazon Studios kommande serie tar för första gången hjältelegenderna från andra åldern i Midgårds historia till tv-rutan. Det episka dramat utspelar sig tusentals år innan händelserna i Tolkiens "Bilbo" och "Härskarringen", och tar tittarna tillbaka till en era av stormakter, kungadömen som vann ära och föll i ruiner, osannolika hjältar som sattes på prov, och Tolkiens största skurk någonsin som hotade med att mörklägga hela världen.

Serien börjar i en relativt lugn tid, och följer en ensemble av karaktärer, både kända och nya, när de konfronterar ondskan som återvänt till Midgård. Från de mörkaste djupen av Dimmiga bergen och de majestätiska skogarna i alvernas huvudstad Lindon, till det förbluffande öriket Númenor och ut till kartans utkanter, det här är kungarikena och karaktärerna som ska sätta grunden för legender som kommer leva kvar länge.
 
Large 7ad6af3dc442b2e9ce712da651e1cbb8 amazon map 3 7 19
Amazons officiella Midgård-karta som visar spelplatsen för "The Lord of the Rings".
 
Amazon planerar en serie på minst fem säsonger, med 8-10 avsnitt i varje. Första och andra säsongen spelas in samtidigt på Nya Zeeland. Filmskaparen J.A. Bayona ("Jurassic World: Fallen Kingdom") har skrivit och regisserat de inledande avsnitten.
 
I rollistan får vi bland annat se Morfydd Clark som en yngre Galadriel, och Robert Aramayo ("Game of Thrones") som Beldor, en av seriens huvudpersoner. Här kan du läsa mer om alla skådespelare som är klara.

Med lite tur får vi se "The Lord of the Rings" på Amazon Prime Video redan i slutet av 2021, men med tanke på den massiva produktionen låter en premiär under 2022 mera trolig.
 
Hur är era förväntningar på serien?
| 13 januari 2021 12:25 |